Alella torna a convertir-se en territori poètic amb Espais de Poesia

Text: Redacció
313

Amb la primavera, torna la poesia a Alella. El confinament obligat va impedir que la darrera edició d’Espais de Poesia es pogués celebrar a les dates i amb el format previst. Enguany, respectant les restriccions sanitàries, la poesia tornarà a sentir-se amb força a la xarxa i a les places, carrers, cellers i equipaments d’Alella.

El programa es desenvoluparà al llarg dels mesos d’abril, maig i juny i finalitzarà el 6 de juliol amb l’espectacle Bestiari, amb textos de Josep Carner i música de Joan Díaz. S’han programat recitals, espectacles musicals i de circ, exposicions i altres propostes per fer valdre la creació artística i literària de  dins i fora del Maresme.

Entre les cites destacades de la programació, cal remarcar la proposta “El Maresme publica poesia”, la segona trobada d’editorials comarcal, fira i presentacions de les novetats editorials que es va fer el 9 de maig a la plaça de Can Patatina.  En aquest mateix espai, es va recordarà a la poeta alellenca Mercè Giralt amb la lectura d’alguns dels seus poemes del recull Onades. Aquest és només un tastet de tot el que ofereix un programa pensat “per aixecar l’ànim i alimentar l’ànima amb música i poesia”.

Programa d’actes dels Espais de Poesia d’Alella

Can Manyé
Llibre de revelacions. Dijous 6 a les 19.30 h. La poeta Laia Llobera, una de les autores més sorprenents i singulars de la poesia catalana actual, i la cantautora Rusó Sala, una de les veus més sòlides i evocadores de la cançó mediterrània de casa nostra, s’endinsaran en un recital poètic i musical on fusionaran la seva obra.

Casal d’Alella
Invisibles project. Divendres 7 a les 20 h. Invisibles project narra en forma de fotografies musicals el procés migratori sud-nord, intentant copsar l’essència emocional i vital de cadascun dels moments importants que el migrant subsaharià ha d’afrontar en tot aquest viatge. Dins el cicle Espais de poesia.

Celler Bouquet d’Alella
Nunavut. Dissabte 8 a les 19 h. Nunavut és el lloc on es troben el Jan Garrido, músic, i la Silvie Rothkovic, poeta que recentment ha publicat Els llacs (LaBreu Edicions, 2021). En format duet (guitarra, veu i teclats) presentaran les cançons d’Hotel Iglú, el disc que ha resultat de recollir l’imaginari que han creat junts.

Plaça de Can Patatina
El Maresme publica poesia. Diumenge 9 a les 10 h. Segona trobada d’editorials comarcals, fira i presentacions de novetats per part dels autors i autores, signatura i venda de llibres.

Plaça de Can Patatina
Alella diu Mercè Giralt. Diumenge 9 a les 12.30 h. Alellencs i alellenques llegeixen versos del recull Onades (Ajuntament d’Alella, 2011) com a homenatge a la poeta Mercè Giralt.

Casal d’Alella
La força incendiària de les paraules. Dijous 13 a les 20 h. Diàleg poètic i musical. Lu Rois i David Fernández diuen Erri de Luca.

Celler Alta Alella
Poesia entre vinyes. Divendres 14 a les 19 h. Recital. Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda tornen a aventurar-se plegats en un recital que combina la tendresa i l’exaltació, el xiuxiueig i el crit, el lirisme més subtil i l’eufòria més desbocada.

Can Manyé
Llibretes i Orogènesis. Dissabte 15 a les 20 h. Neus Borrell i Bru Ferri, dues veus i un piano canten a Pepe Sales, Maria-Mercè Marçal, Doroty Armenia, Oriol Sauleda i Blanca Llum Vidal.

Plaça d’Antoni Pujadas
Circ de carrer: Peix. Diumenge 16 a les 12 h. Espectacle basat en el circ i el pallasso amb Hotel Iocandi.

Can Manyé
Dones poetes de la Maresma. Dimarts 1 de juny a les 19.30 h. Presentació i recital. La recuperació de referents, d’una genealogia literària del territori, conviu amb el present i el futur de les veus més contemporànies a Dones poetes de la Maresma (Voliana, 2021).

Casal d’Alella
Yo siempre sueño que sí. Divendres 4 de juny a les 21 h. Nico Roig presenta un viatge introspectiu ple d’esperança i humor. Espectacle amb so binaural 3D.

Can Manyé
Literatures amb sentits. Dijous 10 de juny a les 19.30 h. Paraules per engegar una màquina, presentació d’aquest llibre col·lectiu de Vibop Edicions.

COMPARTIR