Aniversari dels dos festivals d’estiu d’Arenys de Mar

Text: Redacció
206

L’Ajuntament d’Arenys de Mar va presentar el 26 de juliol la programació dels festivals d’estiu de música, que enguany coincideix amb els seus dos aniversaris: els 30 anys del Festival de Jazz i el 15 anys del Festival de Música a la Gruta.

30 anys de jazz català

El Festival de Jazz d’Arenys de Mar esdevé un cas únic d’una programació selecta basada en intèrprets catalans. Va iniciar la seva programació l’any 1992 a una de les feixes del Xifré amb un aforament màxim de 40 persones i s’ha consolidat  al pati del Xifré, espai on s’ubica actualment, amb una cabuda que supera les 400 localitats. La programació d’aquest any vol retre homenatge a tots els músics que un any o un altre han fet vibrar al públic del festival amb la seva música. I per fer-ho s’han escollit cinc formacions i músics que han causat una alta impressió al públic en un moment concret d’aquests 30 anys d’història. Es pot consultar la programació al web del festival.

Festival de la Gruta

El Festival de la Gruta es va posar en marxa l’any 2007, després d’uns anys programant música clàssica en diferents espais. La programació i direcció del certamen és a càrrec de l’Associació Escola de Música. El festival es porta a terme a la Gruta del parc de  Lurdes d’Arenys de Mar, i sempre s’ha caracteritzat per la seva alta qualitat musical i per la seva relació amb els músics del poble. Es pot consultar la programació al web de l’Escola Municipal de Música.

COMPARTIR