Arenys de Munt es menja 6.000 talls de coca en el tast “Cuina és Cultura”

Text: ACN
431

Els veïns d’Arenys de Munt es van menjar 6.000 talls de coca de 153 coques diferents durant el tast “Cuina és Cultura”, celebrat el passat 8 de juny dins dels actes de la Capital de la Sardana 2013. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va presidir l’acte, va aprofitar el seu discurs per reivindicar la cuina com a cultura perquè és creativa, aporta identitat i genera riquesa a Catalunya. Els padrins del tast van ser els xefs Joan Roca, del Celler de Can Roca de Girona, i Carme Ruscalleda, del Sant Pau de Sant Pol de Mar. El tast s’hauria d’haver celebrat a la plaça de l’Església, però una calamarsada va obligar a traslladar-lo a la sala municipal de l’Ajuntament.

Coca de maduixes i formatge de cabra; coca de bacallà amb samfaina; coca de salmó, pebrot i cruixent de patata; coca de productes de l’hort; coca de brandada amb albergínia cruixent i tomàquet Montserrat deshidratat i mel. Són algunes de les coques que es van poder tastar durant l’acte “Cuina és Cultura”. En total, els veïns d’Arenys es van menjar 6.000 talls de 153 coques, totes fetes per nou restaurants del municipi. La singularitat d’aquestes coques és que estaven inspirades en la Sardana.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va reivindicar la cuina com a cultura per la creativitat i perquè “els nostres cuiners han posat la mirada del món a Catalunya”. Va afegir que la cuina catalana aporta cohesió i genera identitat. “Com deia l’escriptor Vázquez Montalbán, allò que expressa millor la identitat d’un país són els seus plats”, va assegurar en una sala plena a vessar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí