Torna la Fira de la Cirera d’en Roca en el marc de la capitalitat de la Sardana

Text: Redacció
394

El municipi és precisament, aquest any 2013, la Capital de la Sardana a Catalunya, un projecte que vol dinamitzar, renovar i projectar el món sardanístic. La localitat assumeix, per aquest motiu, un cicle molt ampli d’activitats i propostes culturals i de caire social. Però no pot oblidar-se, tampoc, que és també un referent per la seva cita gastronòmica anual de la Cirera d’en Roca.

En la seva edició número XIV, aquesta fira al voltant del preuat i valorat producte gastronòmic de la comarca, s’ha consolidat com espai de dinamització comercial, alhora que posa en valor la Cirera d’en Roca.

Les aplicacions més conegues d’aquestes cireres que es planten a Arenys de Munt són les creacions de pastisseria, que ofereixen les pastisseries locals i els restaurants les fan servir per fer diverses salses, crues o confitades com a acompanyament de carns, unes suggerències culinàries que durant aquests dies poden ser tastades, amb les seves múltiples varietats, en la restauració del municipi.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, destaca que “aquest any, les nostres tradicionals cireres d’en Roca s’engalanen de sardanes per acompanyar-nos en aquesta magnífica celebració. La música de cobla i les tradicionals melodies ens acompanyaran, omplint-nos d’emocions, en aquesta Diada tan pròpia de la nostra vila”.

A més, explica l’alcalde, dins el programa cal destacar les puntaires amb la proposta ‘Els boixets ballen sardanes’, just l’any en què celebren la seva 20a Trobada.

Per a Ximenis, també, “aquesta Fira tan pròpia d’Arenys de Munt no deixa de ser un aparador, no només pel nostre fruit més preuat, la Cirera d’en Roca, sinó per tot allò que ens fa únics i diferents. L’hem d’aprofitar per mostrar-nos de la forma més esplendorosa. I en aquest sentit, volem animar a tots els comerciants a afegir-se a aquesta Fira, per tal de mostrar els seus productes a tots els nostres veïns, però també, i especialment, a tots els nostres visitants, convidant-los a tornar a visitar-nos i a aturar-se en els nostres comerços”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí