Argentona celebra la seva 61a Fira del Càntir i la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa

Text: Albert Calls  // Foto: Cedida
348

La Festa Major d’Argentona d’enguany presenta un complet programa d’actes, malgrat reduir un 30% el seu pressupost i recupera el pregó, a càrrec de l’argentoní Josep Maria Rubio, conegut artísticament pel seu personatge “Barragan”, com va explicar la regidora de Festes, Montse Cervantes.

L’alcalde d’Argentona, Ferran Armengol, va agrair durant la presentació del programa d’actes, el passat 29 de juliol, la tasca i el suport de patrocinadors i col·laboradors, que han contribuït a tancar un programa de Festa Major molt complet tot i reduir el pressupost de l’any passat. “Les activitats no s’han ressentit. El poble, les entitats i la gent tenen ganes de festa. Tothom entén que la situació econòmica és la que és i s’esforcen perquè tot surti bé, hi ha un gran sentit de la solidaritat i la participació”, va afirmar el batlle argentoní.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Àngel Puig, referint-se a la festa del Càntir, va assegurar que: “És rellevant la magnitud i prestigi que ha assolit la festa. Són molts anys i aquesta Festa del Càntir està molt consolidada i fa que Argentona pugui ser coneguda a la resta de Catalunya i l’Estat espanyol. S’ha fet un gran esforç econòmic ja que en els darrers 5 anys el pressupost s’ha reduït en un 50%, però no pel que fa als serveis i a les activitats, i això és gràcies a l’aportació del voluntariat del poble”.

I ja més centrat en la celebració al voltant del càntir, que any rere any congrega multituds, el director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, va repassat les diverses exposicions que es podran visitar amb motiu de la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa i explicar les característiques del càntir de Piera escollit per representar la 61a edició de la Festa del Càntir com un model més clàssic que els d’anys anteriors. Calvo confia que “al ser un càntir més tradicional tindrà més acceptació. En certa manera tanquem un cicle ja que Esparreguera, un altre municipi terrissaire i proper a Piera, va aportar el primer càntir de la col·lecció. A Piera només hi ha un terrissaire en actiu, Cal Tasta, i era interessant aprofitar aquesta oportunitat”, segons va afirmar.

Finalment, cal apuntar que la Festa Major de Sant Domingo tindrà lloc del 3 al 6 d’agost; la diada de la 61a Festa del Càntir es celebrarà el dia 4 i la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa s’inaugurarà també el 4 d’agost i es prolongarà fins el 7 d’agost.

Any rere any, la tradicional celebració d’Argentona congrega multituts i s’ha convertit, gràcies al pes de les 61 edicions, en un referent internacional dins el sector del càntir, ceràmica i terrissa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí