Arriba la Fira de l’Arbre 2017

Text: Redacció
556

L’Associació Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme, un any mes, organitza la Fira de l’Arbre i la Natura, que enguany arriba a la 39ena edició.  La Fira, principalment està centrada en l’exposició i venda d’arbres i plantes; no obstant, es planteja la seva oferta des d’un concepte més ampli, amb productes alimentaris de la nostra terra, de qualitat artesanal i producció ecològica.

De sempre, l’entitat ha mantingut la vocació pedagògica per conscienciar a la mainada pel respecte a la natura. En aquest sentit, el públic infantil és un dels principals destinataris del programa del cap de setmana, durant els quals es fan concursos de dibuix infantil, una sembrada de plantes i un conta contes.

A la pista central del parc, es podran trobar articles pel jardí, així com una àmplia oferta en accessoris, jardins i pèrgoles. També podran trobar-se productes d’agricultura de proximitat i ecològica. A banda de l’oferta de la fira, trobareu un ampli programa d’activitats culturals.

PROGRAMA D’ACTES DE LA FIRA DE L’ARBRE

Activitats Parc Central Vell
Recreació d’una carbonera i cabana dels bosquerols pel carboneig.
Demostracions en directe de confecció d’escultures amb troncs d’arbre
Exposició de plantes medicinals a la planta baixa de la caseta del Negrito, amb xerrades sobre les propietats de les plantes.
Exposició d‘animals diversos i recreació d’un espai sobre la pagesia tradicional.
Diferents tallers de manualitats: treballs amb fang al torn, tallers de pintura en figuretes de guix, tallers d’escultura amb fang de colors i taller de pintura facial per a nens.

Activitats Parc Central nou
Festa del gos a càrrec de l’Associació Canina de Mataró, amb activitats diverses: Exhibició d’agility; xerrades amb un etòleg, sobre el comportament dels gossos; presentacions d’Associacions i Protectores, exhibició mantrailing i altres activitats destinades als nens.

Dissabte 11 de febrer
10 a 12.45 h. Sortida guiada de reconeixement de plantes i arbres medicinals pel Parc Nou i finalitzarà al Parc Vell.
10 a 13 h. Intercanvi i venda de plaques de cava, al voladís del Casal de la Gent Gran. I venda del cava commemoratiu de la fira amb la placa de la 39ena Fira del Arbre.
10 h. Concurs de dibuix infantil, a la font del Negrito (recollir el material a l’estand oficial).
11 h. Plantada de plantes de temporada per part dels infants, a un terraplè del parc.
12 h. Xerrada sobre “Plantes medicinals” a la planta baixa de la caseta del Negrito.

Diumenge 12 de febrer
10 h. Concurs de dibuix infantil.
11 h. Conta contes pels infants, a càrrec d’Esteve Guardiola, de”Buc de Llibres”, al jardinet de darrera de la caseta del Negrito.
12 h. Continuació de la Plantada de plantes de temporada pels infants.
12 h. Actuació del Grup de Havaneres “Vol de Gavines”, a càrrec del Casal de la Gent Gran del Parc, a l’auditori del parc.
12 h. Visita de les autoritats municipals.
13 h. Desfilada de gossos en adopció, per part de la Protectora d‘Animals de Mataró, SPAM a l’auditori.
18 h. Repartiments de premis del concurs de dibuix, a l’estand oficial.
20 h. Cloenda de la Fira. Tots els visitants de la fira que presentin el tiquet del aparcament de CINTRA, tindran un descompte del 50%. Per fer-ho efectiu caldrà recollir a l’estand oficial de la fira, el tiquet del descompte.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí