Arriben les calçotades!

Text: Redacció
445

Malgrat les limitacions que ens està imposant l’actual situació sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19 és temps de calçotades, que s’adapten a la normativa que es va generant en paral·lel als moments que estem vivint.

Tot i que l’època de calçots va de novembre a abril, el seu període de màxim consum és durant els mesos de gener, febrer i març. Un moment de l’any per gaudir d’aquesta varietat de ceba tendra que rep el seu nom per la manera com es cultiva, “calçant-la”.

No oblidem que la manera de menjar els calçots és tota una festivitat gastronòmica que ja s’ha projectat fins més enllà de l’àmbit català i en situació normal és un gran pol d’atracció de visitants. Les calçotada són tot un ritual, un punt de trobada i una autèntica celebració per als sentits. Malgrat les limitacions d’uns temps complexos ara les tenim a l’abast, gaudim-les!

Els millors llocs on menjar o comprar calçots al Maresme

1EL RACÓ DE CAN FELIU
C. Angel Guimerà, 41. Vilassar de Dalt. Tel. 93 753 29 16.
www.elracodecanfeliu.com

El Racó de Can Feliu està situat a la part alta de Vilassar de Dalt, darrere del Castell del Marquès de Barberà. Masia del s. XV que disposa de terrassa per dinar o sopar al nostre jardí, menjadors interiors i menjadors reservats per a famílies. Cuina de mercat, cuina casolana, especialitat en risotto i bacallà. Disposa tant de carta, com de diferents menús: Menú diari 13 € (de dimarts a divendres), Menú cap de setmana o de calçotada 26,75 €. Amb aparcament propi que facilita l’accés directe amb cotxe.

2RESTAURANT EL PALLER
Torrent Malet, 10. Premià de Mar. Tel. 93 752 41 68.
www.restaurantelpallerpremia.com

Situat a la masia de Can Serra de Premià de Mar, el restaurant, regit per la tercera generació i amb 50 anys de recorregut gastronòmic, està especialitzat en carns a la brasa, cargols i calçots amb salsa casolana. A més, també s’ofereixen esmorzars de forquilla i calçotades cada dia. Compten amb productes de l’hort propi i un gran aparcament, amb una àrea de joc per a nens i una zona d’animals.

3RESTAURANT LA RIBES
Camí del Mig, 17. Cabrera de Mar. Tel. 93 759 8963.

Al Camí del Mig de Cabrera es troba el restaurant La Ribes, en un immillorable emplaçament a prop de Mataró, en una singular masia del segle XV. Compta amb un espai de grans interiors i una terrassa enjardinada. En el marc de la seva original i tradicional cuina de mercat, amb els millors ingredients de l’hort i productes frescos, proposen als seus comensals carns a la brasa i calçotades, a més de menús sense gluten, entre altres opcions. Compten amb un bon aparcament que facilita l’accés.

4CAL TURU BRASERIA
Riera de Targa, 27. Vilassar de Dalt. T. 93 828 85 55.
www.calturubraseria.com

Cal Turu és un restaurant de Vilassar de Dalt situat a la Riera de Targa, en una antiga fàbrica tèxtil. És conegut per les seves carns a la brasa, però també ofereix menús diaris i d’altres especials per a grups i calçotades. D’altra banda, també té en consideració els vegans i vegetarians en els seus plats. El seu èxit rau en el seu magnífic servei, com també en els preus assequibles i l’ambient del local.

5L’HORT DE LA XINESCA
C. Casa de Camp, 49. Vilassar de Mar. Tel. 656 52 27 74.
www.hortdelaxinesca.cat

Si vols menjar-te els calçots fets a la brasa tranquil·lament a casa, pots demanar-los i passar-los a recollir a l’Hort de la Xinesca, i alhora podràs fer la teva compra de fruita i verdura ecològica i de proximitat. Està situat a la finca sobre el Passatge de les Roses, cantonada amb Ronda Vilassar.

6RESTAURANT SANT SALVADOR
Vilassar de Dalt. T. 93 753 17 03
www.restaurantsantsalvador.com

El 1969 l’avi Pepet va fundar el Restaurant Sant Salvador, a prop de la creu de Can Boquet. Des d’aleshores ha anat passant de generació en generació i s’ha consolidat com un espai gastronòmic enmig de la natura. Es tracta d’un entorn familiar, tradicional i agradable amb més de 50 anys. La carta està especialitzada, sobretot, en carn a la brasa, però atén a tots els gustos i ocasions. S’hi pot menjar calçots fets de manera tradicional acompanyats amb la salsa de la casa. Elaborats acuradament, per a una ocasió especial. Recentment ha incorporat “El Racó del Vermut”, un espai on desconnectar i gaudir del bon temps durant l’aperitiu

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí