Bones perspectives per a la funció pública l’any 2019

Text: Redacció
467

Després de molts anys en què les diferents Administracions Públiques no han ofert ni convocat places de funcionaris, aquest darrer any ha començat a canviar aquesta tendència i la previsió de places per aquest 2019 és encara millor. La possibilitat d’optar a una plaça de treballador públic serà habitual i freqüent en moltes de les Administracions Públiques: Administració local, Generalitat, ICS, Diputacions provincials… etc. En qualsevol cas hem d’incloure en la nostra expectativa laboral el fet de treballar en l’Administració com a funcionari. Anem a repassar alguna de les convocatòries previstes:

GENERALITAT DE CATALUNYA

Cos de Mestres: Aquest any 2019 es preveu una convocatòria extraordinària de places, que tindrà continuïtat en el 2021. 3.604 places en total per aquest 2019 i 2.117 el 2021, i de totes les especialitats de l’educació infantil i primària (educació física, música, anglès, pedagogia terapèutica, audició i llenguatge…). S’espera la convocatòria per aquest mes de gener i les proves durant el mes de juny.

Cos de professorat i personal tècnic de Formació Professional (FP): 1.401 places ja anunciades per aquest 2019. Un repartiment de places per a gairebé totes les especialitats de la nova formació professional tant per a personal tècnic com per a professorat. Aquesta convocatòria es complementarà també durant l’any 2021 amb 788 places més.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/arees-actuacio/professors/oposicions/ingres-acces-cossos-docents/2018/places-per-especialitat/

Mossos d’esquadra, bombers i agents rurals: S’espera que un cop aprovats els pressupostos, aquests haurien d’incloure partides per a noves convocatòries significatives de mossos (500 places), bombers (150 places) i agents rurals (50 places).

INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT (ICS)

Durant aquest darrer període l’ICS ha convocat moltes places de totes les categories laborals (administratives i facultatives), així hem pogut veure com s’han convocat o es convocaran places de zeladors, auxiliars administratius, tècnics en cures auxiliars d’infermeria (TCAI), llevadores, personal de laboratori, personal d’infermeria i metges. En totes les categories amb un nombre significatiu de places, i en places vinculades a hospitals i centres d’atenció primària (CAP) d’arreu de Catalunya. http://convocatories.ics.extranet.gencat.cat/tipusConvocatoria/TC2/

DIPUTACIONS PROVINCIALS

1406 places d’auxiliar administratiu a la Diputació de Barcelona, ja anunciades, i pendent de convocatòria. S’espera que durant aquest primer trimestre del 2019 es convoqui un nombre de places significatiu amb un requisit acadèmic de graduat Escolar. Una molt bona oportunitat d’accedir a una plaça administrativa i en un lloc de treball en la mateixa província de Bacelona.

AJUNTAMENTS I ADMINISTRACIÓ LOCAL

Els ajuntaments són l’administració que pot oferir en conjunt, un major nombre de places i molt diverses en quant a la seva prestació i requeriments. Podem trobar places de conserge (sense requisit acadèmic), policies locals, auxiliars i administratius, tècnics d’escola bressol, personal tècnic divers (arquitectes, enginyers, psicòlegs…). Les convocatòries dels ajuntaments acostumen a tenir una part comuna que et permet una preparació comuna i una part específica vinculada a l’ajuntament convocant.

Podeu trobar tota la informació de les places que convoquen els ajuntament en l’enllaç següent: http://cido.diba.cat/oposicions

Aquests són alguns dels molts exemples que esperem anar trobant al llarg d’aquest any. Busqueu la vostra opció, informeu-vos i prepareu-vos amb constància!!

Bon any d’oposicions 2019!!!!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí