Bones perspectives per treballar a l’administració pública

Triangle Acadèmia.
485

Després de molts anys on les diferents administracions (Generalitat, ajuntaments, Diputacions provincials…) no oferien ni convocaven places de funcionaris, aquests darrers temps i el que és encara millor, en els propers mesos, aquesta situació canvia i la possibilitat d’optar a una plaça de treballador públic serà habitual i freqüent. Tornem a estar en una conjuntura econòmica que després d’anys on no s’ha publicat places que permetin renovar funcionaris jubilats, tornarà a sortir convocatòries públiques, tant a nivell d’Administració local, Generalitat i ICS, que han de permetre incloure en la nostra expectativa laboral, el fet de treballar en l’Administració.

…però què cal saber per tenir opcions d’accés a la funció pública?

Habitualment tot s’inicia amb una oferta pública d’ocupació, l’Administració (ajuntaments, Generalitat) publica un seguit de places segons la previsió de necessitats en els diferents serveis que administra: administratius, conserges, policies, mossos d’esquadra, bombers, agents rurals, càrrecs tècnics…, en aquesta oferta, es pot publicar una previsió (no vinculant) de calendari del procés.

Coneguda l’oferta pública l’Administració convocant ha de publicar les bases de la convocatòria, aquestes bases venen a ser les regles de joc, és a dir: els requisits que han de complir els candidats (edat mínima i màxima, nivell de titulació), el tipus de proves i els temaris de les diferents proves.

Aquestes bases seran diferents segons la plaça a la qual s’opti, així una plaça de conserge només té una exigència d’edat i sense nivell d’estudis, amb una única prova al voltant de 10 temes, i en canvi una prova de policia local inclou diferents proves físiques, de continguts i de personalitat, en un procés de més exigència. En aquestes bases també figura si la plaça a la qual s’opta pot tenir en compte mèrits com el fet d’haver treballat en llocs afins prèviament.

Posteriorment, l’Administració anirà publicant cada una de les convocatòries, que marcarà l’inici del procés d’inscripció a les proves, per a aquelles persones que compleixen els requisits de la plaça, i anirà aproximant la seqüència de proves en el temps.

CONVOCATÒRIES PROPERES

Actualment ja es poden trobar ofertes de moltes places a nivell d’ajuntaments, així per exemple:

144 places ofertades ajuntament de Mataró (2018 i 2019)
L’Ajuntament de Mataró ha publicat recentment una oferta de places de treballadors públics. Després d’uns anys de sequera en l’oferta de places de funcionari, ha aparegut una previsió de 144 places per a aquests propers anys 2018 i 2019.
http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/2017/12/Oferta_publica_2017.pdf

26 places d’administratiu Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
L’Ajuntament de Santa Coloma acaba de treure l’anunci d’aquestes 26 places d’administratius
http://cido.diba.cat/oposicions/6360146/26-places-dadministratiu-ajuntament-de-santa-coloma-de-gramenet

400 places cos superior Generalitat de Catalunya
La Generalitat ja ha anunciat que properament que convocarà 400 places al cos superior, en aquest cas el requisit d’estudis és tenir titulació universitària de grau o llicenciatura.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí