Busquen joves mataronins per anar a estudiar i a treballar a Alemanya

Text: Redacció
395

Alemanya necessita mà d’obra qualificada i busca joves catalans d’entre 16 i 30 anys que estiguin a l’atur, que no tinguin estudis universitaris però que hagin acabat l’ESO. Els necessita per cobrir el dèficit de professionals per a hostaleria i gastronomia, el sector sòcio-sanitari i serveis a empreses, entre altres sectors. Diverses cambres de comerç, associacions empresarials, gremis professionals i centres de formació confien en l’empresa Bridge4Mobility (B4M) de Mataró (Maresme) perquè els recluti prop de 200 de candidats d’arreu de Catalunya per formar part de la promoció CATAZUBI2017 i començar l’FP Dual remunerada, que combina la formació a les aules amb l’experiència laboral. Es tracta d’aprendre treballant amb un projecte que compta amb el suport del Servei Català d’Ocupació, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s’acaba la formació,  els alumnes d’FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç. Després de la graduació, el 97% dels estudiants continuen treballant a les empreses on han fet les pràctiques, però amb una nova categoria professional i amb una retribució d’acord amb el seu sector. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 22.000 i 30.000 euros bruts l’any.

B4M ofereix per als joves interessats en l’FP Dual un programa que garanteix uns ingressos mínims de 450 euros nets al mes (un cop descomptat el cost de lloguer i dels subministraments) per a tots els estudiants. L’empresa de pràctiques en paga una part i el govern n’assumeix la diferència. El aspirants acollits al “Projecte Singular” també disposen d’un curs intensiu d’alemany de 450 hores subvencionat, a més d’ajudes per al trasllat a Alemanya.

B4M és la responsable de la recerca i selecció dels aspirants del curs intensiu previ d’alemany (nivell B1) i de la gestió i seguiment de cada cas. Les places de formació professional Dual a Alemanya i l’habitatge inicial la gestionen les entitats alemanyes que col·laboren amb B4M.

Ara comença la selecció dels nous candidats per al curs que s’inicia a partir de l’agost de 2017 i durant 3 anys, amb un contingent que es multiplica degut a l’èxit dels prop de 350 seleccionats en els tres cursos anteriors, que ja viuen i treballen a Alemanya, repartits en negocis i centres educatius dels “länder” de Berlín, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Baden-Württemberg, Nordrhein-Westfalen, Mecklenburg-Vorpommern i Hessen.

B4M ha convocat diverses sessions informatives per tot Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i dels ajuntaments de Bigues i Riells, Tàrrega, Ripollet, Terrassa, Consell Comarcal del Baix Ebre i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Les sessions informatives de Mataró tindran lloc el proper divendres 3 de febrer a la Sala Burriac del Parc TecnoCampus a les 11h i a les 17h. Per a més informació: www.b4m.cat

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí