Cabrera celebrarà la XIX Fira Iberoromana

Text: Redacció
532

Més de 150 persones, actors, voluntaris d’entitats i grups locals, donaran vida als carrers del centre del municipi i recrearan l’esplendor del que va ser Ilturo fa més de 20 segles, quan hi convivien ibers i romans.

Durant tot el cap de setmana es reviurà aquell passat gràcies a diferents activitats que permetran conèixer el llegat històric i patrimonial que van deixar els antics pobladors d’Ilturo: es podrà aprendre i gaudir a través de visites guiades als jaciments arqueològics, tallers, recreacions històriques, visites teatralitzades, degustacions gastronòmiques romanes, mercat d’artesans o fira d’entitats locals, entre moltes activitats més.

La temàtica de la Fira Iberoromana gira entorn la convivència dels antics habitants d’Ilturo, ara fa més de 20 segles, ibers i romans. Hi haurà dos eixos temàtics centrals: el campament iber i el campament romà, amb algunes novetats respecte edicions anteriors, una d’elles serà la incorporació de les visites guiades teatralitzades al poblat iber.

D’altra banda, es recrearan escenes històriques durant els dos dies de la fira, de la vida quotidiana al campament, entrenaments, guàrdies a la torre i a la porta d’accés, espectacles de gladiadors, legionaris fent guàrdia i algunes sorpreses, a més d’activitats familiars i infantils durant tot el cap de setmana.

En l’espai firal es podran realitzar tallers de temàtica iberoromana, visitar el mercat de productes artesanals, la fira d’entitats i comerços locals, i equipaments patrimonials del Maresme. També es faran tallers familiars de condiments romans de luxe, de pa, de cuir i d’ungüents per a grans i petits. Alhora, es coneixeran alguns dels oficis romans mitjançant la demostració d’encuny de moneda, mosaic o treball amb cordes, entre d’altres.

Per la seva banda, la ludoteca romana serà un espai d’oci en el que es compartiran estones de jocs de taula i de carrer, de la mà de monitors especialistes i panells explicatius.

I com a important novetat, en el marc de la Fira Iberoromana s’inaugurarà el nou Centre d’atenció al visitant de Can Benet, que serà el nou espai dedicat a rebre els visitants i punt d’informació de Cabrera de Mar i de la fira. El nou centre donarà atenció turística personalitzada i especialitzada als visitants. Can Benet, a més, pretén ser un espai de referència on s’expliquin els valors del patrimoni cultural i natural. Un espai de visita imprescindible per a qui vulgui descobrir Cabrera i que motivi alhora als visitants a descobrir el paisatge natural, el llegat històric, els recursos, productes i serveis del municipi. El centre disposarà d’una projecció en una pantalla tàctil i d’un vídeo en visió 360º dels jaciments arqueològics de la localitat. Durant la fira també s’exposaran temporalment objectes arqueològics trobats als jaciments.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí