Els caganers de Rosalía o La Casa de Papel arriben a la fira de Nadal de Mataró

Text: Redacció
348

El mig centenar de novetats de l’empresa gironina Caganer.com es podran trobar a una desena de fires de Nadal de Catalunya i Andorra entre el 23 de novembre i el 5 de gener.

La Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal de Mataró serà una de la desena de fires i de mercats de Nadal de Catalunya i d’Andorra on Caganer.com hi estarà present entre novembre i gener. La col·lecció de caganers es trobaran per primer cop a la plaça de Santa Anna de Mataró, entre el divendres dia 29 de novembre i el 24 de desembre. L’empresa empordanesa també s’estrenarà a Figueres, Granollers, Andorra i al Port Vell de Barcelona, ciutat on ja hi tenia presència, i seguirà present un any més en poblacions com Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Espinelves i Torroella de Montgrí.

Personatges del món de la política, artístic, ficció i esportiu. Els protagonistes de les sèries de televisió La Casa de Papel i Les de l’hoquei, la cantant Rosalía, els polítics Boris Johnson i Pablo Casado, l’activista Greta Thunberg, l’artista mexicana Frida Kahlo, el personatge de Mr. Bean i el futbolista Eden Hazard, són algunes de les novetats que Caganer.com ha elaborat per aquest Nadal. L’empresa gironina compta amb mig centenar de noves figures que un cop més converteixen personatges famosos del món de la política, artístics, esportius o de la ficció, en caganers del pessebre.

Peces de museu com la de David, de Miquel Àngel i de monuments com les gàrgoles de Notre Dame també han cridat l’atenció de Caganer.com, que ha ampliat les figures de còmic amb el superheroi Deadpool, Harley Quinn -amant i còmplice del Joker- i Wonder Woman. L’arbre mil·lenari d’Un monstruo viene a verme, la criatura mitològica de l’unicorn representada en un cavall blanc, LOL Surprise i Monkey D. Luffy del manga One Piece, completen la nòmina de personatges de ficció.

Marc Alós, l’escultor de l’empresa empordanesa, explica que s’inspiren “molt en l’actualitat. Com a novetats en política, aquest any hi havia poc moviment, la majoria ja els havíem creat anteriorment, però hem potenciat altres àrees. Cada cop intentem incorporar més dones i moltes de les figures ja les tenim desdoblades”.

Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l’empresa del Baix Empordà com a figures artesanes elaborades de forma manual, individual o en petites sèries. Alós subratlla que “són figures fetes per nosaltres mateixos, pintades aquí a casa i amb productes de proximitat, ja que, per exemple, el fang prové de la Bisbal d’Empordà. Som molt curosos i busquem que les figures cada cop tinguin més qualitat”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí