Calella es replanteja dotar amb un nou segell de qualitat la seva Fira

Text: ACN  // Foto: ACN
603

L’Ajuntament de Calella aposta fort per la Fira de Calella i l’Alt Maresme, que enguany arriba a la seva 31a edició amb aires de canvi. Tot i que el marge de maniobra del nou govern era limitat pel que fa a l’organització de l’edició d’enguany -–se celebra al setembre–, l’alcaldessa, Montserrat Candini, assegura que s’ha treballat perquè a la fira ja se li noti un nou “segell de qualitat”. Segons Candini, la fira havia perdut “massa muscular” en els últims anys. Un dels canvis que ja s’ha notat és en l’elecció del tema de l’espai monogràfic que, en els darrers temps, es dedicava a un país o regió. Aquest any el monogràfic estarà dedicat a l’esport, un dels eixos del model turístic de la ciutat.

Per aquesta edició de la fira, l’Ajuntament de Calella ha dissenyat unes jornades lúdiques i recreatives basades en l’esport i l’activitat física, amb l’objectiu de mostrar l’esport com quelcom més que una competició i posant en valor el seu factor socialitzador o els seus beneficis per a la salut, a més de reivindicar-lo com a motor turístic i econòmic.

La fira s’estructurarà en tres grans eixos: hi haurà un espai per al desenvolupament d’activitats esportives, s’impartiran classes magistrals amb esportistes de prestigi i s’instal·larà una carpa per a taules rodones, xerrades, exposicions i projecció de documentals. Candini entén que projectes com aquest han d’ajudar a consolidar el turisme esportiu. “El sol i platja és bàsic però cal generar noves marques”, recorda Candini.

A més del canvi en l’elecció del monogràfic -–fins ara eren països–, el nou govern de Calella vol que la fira doni un nou salt de qualitat després de 30 anys. Darrerament la fira “havia perdut massa muscular, nervi i capacitat de traslladar dinamisme”, assegura l’alcaldessa. Candini vol canviar el plantejament, amb una nova distribució i un major impacte visual que afavoreixin més la participació del públic.

La fira s’inaugurarà el 22 de setembre, en plena Festa Major de Calella. L’Ajuntament ha confirmat la presència del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, durant aquest acte.

COMPARTIR