Canvis a les freqüències de televisió

Text: Redacció
659

El ‘Dividendo digital’ és una reubicació de les freqüències de televisió en la banda 800 Mhz, amb l’objectiu de  deixar-la lliure per la nova xarxa de telefonia mòbil 4G.

A efectes dels televidents consisteix en el traspàs d’unes freqüències a unes altres. Així, aquelles persones que tenen una antena individual, només han de fer una resintonització dels canals per adequar-se al nou context. D’altra banda, són les comunitats amb antenes col·lectives les que han de fer l’adaptació.

Per poder facilitar l’adaptació, fins el dia 1 de gener de 2015, alguns dels canals entren per les dues freqüències, l’antiga i la nova. D’altra banda, el Govern de l’Estat dóna unes ajudes a les comunitats per fer aquesta adaptació, però cal que qui la faci sigui un instal·lador oficial.

Es pot trobar més informació al web www.televisiondigital.es i, en el cas de les comunitats de veïns que necessiten fer l’adaptació, és recomanable demanar l’opinió a un professional qualificat, que els informarà de les seves necessitats per ajustar-se al nou marc de freqüències televisives.

Pel que fa a la página web www.televisiondigital.es s’hi pot trobar una guia sobre la liberalització del ‘Dividendo digital’, informació dels canals que canvien amb els codis postals de les províncies corresponents, una guia per sintonitzar i endreçar els canals de la TDT, un llistat d’instal·ladors registrats, un vídeo amb explicacions i les preguntes més freqüents.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí