Catalunya ha rebut uns 1.200 refugiats per la guerra a Ucraïna

Text: ACN
191

El Govern crida a canalitzar els esforços en les organitzacions professionals sobre el terreny amb aportacions directes

Diversos infants refugiats en una casa de colònies catalana.

Catalunya ha rebut fins ara unes 1.200 persones refugiades per la guerra a Ucraïna. Així ho va informar el passat 8 de març la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en una roda de premsa conjunta amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, posterior al Consell Executiu. La Generalitat ha informat que preveu, de moment, oferir unes 2.000 places d’acollida residencial. Així mateix, Plaja va fer una crida a canalitzar els esforços de la ciutadania en les organitzacions professionals que operen sobre el terreny, a partir d’aportacions directes. Son les que tenen la capacitat d’identificar i detectar “les necessitats més urgents”, i aconseguir el material localment, segons ha argumentat la portaveu.

A la roda de premsa, Verge va explicar que la majoria de persones refugiades a Catalunya son dones amb infants. Gran part d’elles ja tenen referents familiars o de persones conegudes al país que les poden acollir. La xifra s’espera que vagi augmentant durant els propers dies i setmanes.

La consellera ha afegit que el Govern tindrà a disposició unes 2.000 places per acollir aquestes persones refugiades. A més, cal comptar-hi els centres que instal·larà l’executiu espanyol.

La Generalitat espera anar podent adaptar el nombre d’instal·lacions i places segons com avanci el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, i en funció de les necessitats de les persones refugiades.

COMPARTIR