Chaplin serà el fil conductor del Festimatge

Text: Redacció
641

El Festimatge, Festival de la Imatge de Calella arriba a la seva quinzena edició i ho fa incorporant, per primera vegada, un fil conductor a la seva programació. El 130 aniversari del naixement d’en Charles Chaplin ha estat la temàtica escollida.

El Festimatge se celebrarà del 4 al 26 d’abril. Fotografia i cinema tornaran a trobar-se a Calella en l’únic festival que els hi dona un espai conjunt per gaudir de la imatge en totes les seves vessants.

Entre els actes habituals del Festimatge es troben exposicions de fotografia, projeccions de curtmetratges seleccionats al 26è Trofeu Torretes de Curtmetratges, tallers de fotografia, mostra de cinema 9,5mm dins la 47a Trobada Internacional del Cinema 9,5mm, que inclou a més el Mercat del Col·leccionista de Cinema i el 44è Trofeu Torretes de Fotografia.

A aquests actes, cal afegir els que homenatjaran el 130 aniversari del naixement d’en Charles Chaplin. Entre ells, destaquen la projecció de El Gran Dictador, que tindrà lloc el 16 d’abril, dia del naixement d’en Charlot, quan es compliran els 131 anys i es tancarà, per tant, l’any commemoratiu. La Nit Golfa d’enguany també estarà dedicada a aquest geni, en un acte a càrrec del cineasta Raül Contel, que farà un recorregut per la vida i l’obra de l’artista. I no podia faltar una sessió de cinema-mut de Chaplin amb acompanyament a piano en directe amb el mestre Paul Perera.

COMPARTIR