El ‘Nosaltres’ de Clack es consolida com a festival d’estiu a Mataró

Text: Redacció
179

Mataró acollirà tots els vespres dels dijous de l’1 de juliol al 26 d’agost la segona edició del certamen ‘Nosaltres’. Inclou una programació amb perspectiva de gènere i diversa, amb música, circ contemporani, monòlegs, poesia i dansa que omplirà els vespres del Pati de Can Marchal sota la direcció de la productora Clack, la coorganització de l’Ajuntament de Mataró i l’aval d’una trentena d’entitats i cooperatives culturals.

L’enfortiment i la posada al centre de la seva comunitat serà el ‘leitmotiv’ d’aquesta segona edició en el marc del seu lema fundacional: “Comunitat. Renaixement. Resistència”. Precisament, el focus comunitari es manifestarà especialment en la programació del festival, que “pretén posar en valor la diversitat i pluralitat del seu públic a través de la cultura de qualitat i amb mirada de gènere”, afirmen els codirectors Cristina Madrid i Eloi Aymerich, així com en els testimonis que obriran cada edició, aquest cop sobre històries post-pandèmia de diferents comunitats del Maresme que també tindran presència a l’Instagram del festival, @NosaltresFest.

Una altra mostra de la rellevància de la comunitat del #NosaltresFest és l’aval col·lectiu d’aquesta segona edició: una trentena d’entitats de Mataró, des d’associacions veïnals i culturals fins a agents de l’economia social i solidària, enfortiran la base social de la iniciativa cultural. “El missatge que volem donar és que, en la cultura, la unió fa la força. Aquest és un festival col·lectiu”, expliquen els codirectors de la proposta.

El ‘Nosaltres’ d’enguany, que va posar les seves entrades a la venda a través de la plataforma Codetickets, explorarà un ampli ventall d’arts escèniques, des de la música, el teatre o el circ contemporani fins la dansa, els monòlegs o els contes infantils, que s’incorporen a l’oferta cultural del festival, sovint amb el km 0 com a punt de trobada. Entre d’altres, el festival comptarà amb les actuacions musicals de The Tyets (5 d’agost), Ebri Knight (29 de juliol) i Suu (22 de juliol), que torna per segon any consecutiu al festival; amb l’espectacle poesia/XARXA de Chantal Poch, Kerrature, Júlia Francino i Penya-segat; amb els monòlegs d’Ana Polo, Oye Sherman, Charlie Pee i Marta Bosch (29 de juliol) i amb els titelles de la històrica companyia maresmenca Binixiflat (26 d’agost), així com l’espectacle d’històries infantils Buc de contes (8 de juliol i 29 de juliol).

La ubicació on tindran lloc els dijous a partir de les 19:00 h les actuacions serà, com el passat estiu, el Pati de Can Marchal de Mataró. Seguint la línea de la primera edició del 2020, enguany la programació comptarà també amb un debat sobre comunitat i cultura km 0 (15 de juliol).

L’1% dels ingressos del festival es destinaran íntegrament al Fons Solidari Nosaltres, el qual serà donat a les entitats mataronines Càritas Interparroquial Mataró i la Plataforma d’Afectats per la Crisi de Mataró.

Tota la informació relativa al ‘Nosaltres’ es pot consultar al web Nosaltres.Clack.cat i a l’Instagram @NosaltresFest, des d’on s’anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del projecte.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí