Concerts d’hologrames

Anna Lladó.  Periodista. www.annalladoferrer.com
556

Amy Winehouse va morir el 2011, però la seva música podria continuar omplint escenaris gràcies als concerts protagonitzats per hologrames. Aquest tipus d’imatges òptiques tridimensionals creades amb una tècnica basada en els raigs làser permetran que l’artista britànica –més ben dit, el seu holograma– faci una gira per tot el món. D’aquesta manera, tornarem a veure Amy Winehouse sobre l’escenari.

L’empresa que hi ha darrere d’aquesta iniciativa és BASE Hologram, que ja ha organitzat diverses actuacions d’artistes que han perdut la vida com ara Maria Callas, Roy Orbison o Withney Houston. La companyia pretén que la mort dels artistes no sigui un impediment perquè continuïn oferint concerts. Intenta, en certa manera, que tornin a la vida en forma d’un holograma –cada cop més real– que no només canta i fa els mateixos gestos que el cantant original, sinó que també es dirigeix al públic, entrant i sortint de l’escenari.

Els concerts d’hologrames són un fenomen en creixement amb el qual s’està experimentant. De moment, no superen els millors directes, però ja estan demostrant el seu potencial. No només en el sector de la música sinó també en d’altres com ara l’ensenyament o la política. Si aquest tipus de tecnologia continua avançant –que de ben segur ho farà– sabrem distingir entre un holograma i una persona real?

 

COMPARTIR