Connexió directa per tren amb Girona i Figueres

Text: Redacció
462

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i la ministra de Foment, Ana Pastor, van ser els encarregats de presentar la nova rodalia de Girona, que va entrar en servei el passat dilluns 24 de març, i que ha introduït importants millores en les comunicacions internes dins de les comarques gironines i també amb la connexió amb el Maresme.

D’aquesta manera, la nova línia RG1, per primera vegada, connecta directament les comarques del Maresme, la Selva, el Gironès i l’Alt Empordà amb 16 trens de dilluns a divendres. Aquest servei es presta com a perllongament d’alguns combois de la línia R1, que actualment acabava a Maçanet de la Selva. Ara, amb el nou plantejament, es pot fer la comunicació directa entre Mataró, Blanes, Girona, Figueres i la resta d’estacions intermèdies, sense necessitat de transbord.

Millor comunicats

Un total 8 trens que ara acabaven el trajecte a Maçanet de la Selva s’han allargat fins a Figueres, que és l’estació on s’inicien també les 8 expedicions en sentit Blanes, Girona i Mataró. Els nous trens, sumats als que actualment ja disposen els municipis gironins, permeten disposar de freqüències de pas d’entre 30 minuts i una hora, segons l’estació i la franja horària.

Així mateix, la connexió directa de Mataró i Blanes amb Girona i Figueres, fins al moment inexistent, es cobreix amb una freqüència d’un tren cada dues hores. Alhora, la millora dels serveis ferroviaris a Girona es  complementarà amb la incorporació dels nous serveis al sistema tarifari integrat de l’ATM de Girona al segon semestre d’aquest any.

El nou servei, que s’atura a totes les estacions del trajecte, uneix Mataró-Girona en una hora i vint aproximadament.

D’altra banda, la nova rodalia facilita també la connexió amb els serveis de l’alta velocitat a les estacions de Girona i Figueres en eliminar els transbordaments, tenint en compte que, des de Mataró, es pot optar per agafar l’AVE a les estacions gironines o a la de Barcelona-Sants, si es vol viatjar en dirección França.

A més, els usuaris dels serveis AVE a les estacions de Girona i Figueres disposaran de la possibilitat de fer ús de l’anomenat ‘Combinat rodalies’, que per la compra del bitllet d’alta velocitat permet utilitzar els nous serveis ferroviaris de rodalia de Girona.

Els horaris d’aquests nous serveis s’han dissenyat per complementar l’oferta actual i per oferir la possibilitat d’arribada a Girona i Figueres en unes hores adequades per atendre, principalment, les necessitats de mobilitat per motius de feina o d’estudis.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí