Coop Maresme ofereix un servei d’acompanyament integral i divers

Text: Coop Maresme
108

L’Ateneu acompanya en la creació, transformació i consolidació d’entitats i col·lectius de l’economia social i solidària

Formació d’acompanyament a ‘Dones en marxa’ a Sant Vicenç de Montalt.

Coop Maresme, ecosistema territorial de col·laboració públic-cooperativa per la fomentació de la intercooperació, l’acompanyament, la formació, la diagnosi i la difusió de projectes de l’economia social i solidària (ESS) al Maresme, té a l’abast un servei d’acompanyament integral i divers en la consolidació, creació i tranformació jurídica.

Entre les persones que poden beneficiar-se hi són: les entitats (cooperatives, fundacions, associacions amb activitat econòmica), col·lectius de persones emprenedores; col·lectius de persones autònomes o altres formes jurídiques que es plantegen crear un projecte dins l’Economia social i solidària (ESS); projectes d’economia comunitària; i empreses properes al tancament i persones interessades en reemprendre, al Maresme.

La finalitat d’aquest servei és fer més gran un sistema de negoci organitzatiu fomentat per l’economia social, cooperativa i solidària, que es regeixi pels valors de l’ecofeminisme.

Àmbits de suport als col·lectius 

Les fites són brindar un servei integral que aculli els àmbits de la innovació social, l’elaboració de projectes i la gestió empresarial, amb el desenvolupament de noves idees de negoci i la seva posada en pràctica. L’acompanyament en la confecció d’un pla d’igualtat i els mecanismes de prevenció i abordatge d’agressions masclistes, i vetllar per un espai de cures i de corresponsabilitat grupal.

L’acompanyament en els rols de poder i el funcionament del col·lectiu per garantir una democràcia interna, i treballar en la prevenció i abordatge conflictes. Així com brindar les eines i recursos per a l’elaboració de l’estratègia de comunicació i digital adaptada a l’organització i amb un objectiu coherent al projecte.

Per últim, l’Ateneu també posa especial atenció en la cultura cooperativa, un impuls que neix de la promoció 2021-2024 sota el nom ‘Cercle de Cultura’, per a la transmissió de coneixement cultural i el foment de la intercooperació en el sector.

En definitiva, acompanyar en l’organització des de la vessant més tècnica i burocràtica, i també des del coneixement professional i l’enxarxament amb altres col·lectius per veure les possibilitats i sortides laborals dins l’ESS.

Per sol·licitar un acompanyament ompliu formulari al web de Coop Maresme.

COMPARTIR