Coop Maresme aprova el marc estratègic i el pla de treball

Coop Maresme.  Sara Aminiyan
419

El gran repte de l’Ateneu és fomentar un nou model econòmic a la comarca basat en l’economia per la vida

Coop Maresme (Ateneu cooperatiu del Maresme) ha celebrat la seva primera assemblea de l’any per aprovar el ‘Marc Estratègic’ i el ‘Pla de Treball 2022’ de l’Ateneu davant els tres anys vinents. El qual destaca per treballar en l’impuls d’un nou model econòmic a la comarca basat en l’economia per la vida.

La reunió ha tingut lloc aquest dimecres, 16 de març de 9:30 a 12h al Cafè de Mar de Mataró, un viver d’empreses de l’economia social i solidària (ESS), on l’ateneu té la seva seu central. La cita ha comptat amb la participació de representants d’ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal del Maresme i 18 entitats de l’Economia social i Solidària (cooperatives i fundacions principalment) de sectors d’activitat diversos, totes elles vinculades al projecte de l’ateneu.

Durant l’assemblea s’ha treballat la presentació del Marc Estratègic i el Pla de Treball per al 2022, una activitat per copsar les necessitats i tot allò que poden oferir les entitats al projecte comú de Coop Maresme; i un espai de coneixença i col·laboracions entre totes les entitats participants.

A més, la coordinadora de Coop Maresme, Berta Mundó, ha fet una breu presentació sobre les novetats més destacades de Coop Maresme, destacant especialment l’escenari de possibilitats que obre el fet de treballar a tres anys vista així com l’obertura a la participació de les entitats de l’ESS de la comarca a l’assemblea. La cooperativa de treball Hobest ha dibuixat quin ha estat el procés d’elaboració del marc estratègic, que, en gran mesura, ha fet possible l’assemblea i que ha comptat amb la participació de les entitats promotores els darrers mesos.

Una economia per la vida

Coop Maresme ha dibuixat 4 grans àmbits estratègics per als propers anys: la referencialitat de Coop Maresme a la comarca, l’organització corresponsable, l’enfortiment de les entitats de l’ESS a través de l’impuls i el foment d’ecosistemes per crear mercat social. Així com el repte d’impulsar un nou model econòmic al Maresme: una Economia per la Vida basada en la democràcia econòmica, la transició ecosocial, la sostenibilitat de la vida i el benestar de la població. Aquest darrer situa sectors d’activitat rellevants com l’energètic, l’agroecològic, el treball de cures i la cultura cooperativa.

Aquests reptes s’han concretat al Pla de Treball del 202’, el qual aporta les accions directes en relació amb els 6 serveis que té l’Ateneu: acompanyament, formació, sensibilització, intercooperació, mapeig i diagnosi i cultura cooperativa.

En conclusió, aquesta primera assemblea ha estat una trobada on la interrelació entre les assistents ha marcat el ritme, i on s’ha propiciat un espai de confiança amb regust a enxarxament i motivació per fer un projecte en comú on l’ateneu sigui el punt de trobada.

COMPARTIR