Trobada per compartir i reflexionar sobre les eines de comunicació dels festivals socials i cooperatius

Text: Coop Maresme  // Foto: Sara Aminiyan
45
Un moment de l’acte celebrat al Cafè Nou de Mataró.

El renovat Cafè Nou de Mataró va acollir durant el mes de juliol, la sessió ‘Com comunicar millor des dels festivals de cultura social i cooperatius’, impulsada pel Cercle de Cultura de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme (Coop Maresme), en el marc del Festival Nosaltres. La vetllada va ser inaugurada pel codirector del Festival, Eloi Aymerich, i la coordinadora del Cercle de Cultura, Roser Ramos, que van explicar les intencions de la trobada com un espai per a la coneixença entre les entitats i representants de la cultura de la comarca i la posada en comú de les eines de difusió i comunicació.

La Laura Arau, coordinadora de la Literal Barcelona que se celebra anualment a Barcelona, va fer quatre pinzellades sobre els mecanismes de difusió del projecte i de finançament.

L’acte va continuar amb una taula rodona amb la ponència d’algunes membres de festivals socials de la comarca com La Garrinada, el Poesia i + i les Dissantes, que van explicar les estratègies de comunicació i difusió del missatge a través del disseny gràfic, el micromecenatge, les xarxes socials, les icones, etc.

A més també es va comptar amb la participació de representants de mitjans de comunicació local com el Capgròs i Televisió de Mataró, que van animar a les assistents a apostar pel periodisme de “casa” i fer-ne ús per a la comunicació cultural.

Per acabar, l’acte va concloure amb una fila zero amb convidades de la Casa de la Música de Mataró, Maresme Sound, Cita Flamenca, Talco, entre altres, que van compartir inquietuds al voltant de la cultura.

Cercle de Cultura

El Cercle de cultura de Coop Maresme neix enguany i raspallat per iniciatives expertes com les cooperatives Clack, Folk you, Musicop i el Centre Especial de Treball de la Fundació Maresme (CEO) amb la intenció de donar resposta a les necessitats específiques del sector cultural que dignifiqui les condicions de treball de les seves treballadores, i que a la vegada sigui transformadora i al servei del servei comú.

COMPARTIR