Coop Maresme presenta un catàleg de tallers dinamitzats i recursos per apropar l’economia social i solidària a l’aula

Coop Maresme.
347

Al llarg del curs 2019/20, amb la incidència de la pandèmia, Coop Maresme, l’Ateneu cooperatiu de la comarca, va dur a terme un total de 23 accions amb alumnes i professorat, on hi van participar més de 300 maresmenques.

El catàleg, que ja està disponible al web de Coop Maresme, recull més d’una desena d’activitats i recursos didàctics de l’economia social i solidària (ESS) i el moviment cooperatiu, que inclouen, d’una banda, activitats dirigides a l’aprenentatge de l’alumnat, i d’altres, en canvi, pensades per a la formació del professorat de la comarca. Un bon exemple d’aquestes últimes és el Grup de Treball de Professorat que es va posar en marxa el passat dilluns 25 de gener de manera telemàtica i on de moment hi ha inscrites vuit docents.

Un escape room virtual i col·laboratiu

Més conegut com a VilaESScoop, es tracta de la nova eina didàctica que permetrà al professorat apropar l’ESS i el cooperativisme a les alumnes, d’una manera col·laborativa, divertida, dinàmica i amena. El joc es dissenya des de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) pensant en oferir una alternativa a les sessions presencials, alhora que facilita la interacció a distància, fomenta el treball en grup i presenta una atracció per a les joves en ser una proposta creativa, innovadora, actual i lúdica.

Totes les activitats que s’inclouen al catàleg són gratuïtes. Coop Maresme atendrà les consultes informatives i de programació a la direcció de correu electrònic sensibilitzacio@coopmaresme.cat.

 

COMPARTIR