Alguna cosa més que una joguina

Naturcenter. www.naturcenter.es.
519

Tot i que a primera vista puguem pensar que escollir una joguina o una altra és una decisió sense importància, la veritat és que saber escollir la joguina adient és quelcom més reflexionat del que sembla.

En un primer moment hem d’aturar-nos a pensar com volem que el nostre gos jugui amb la joguina. Si el que volem és que tingui una joguina per entretenir-se en les estones lliures i que està sol o volem una joguina per jugar amb nosaltres i interaccionar. O bé, podem inclinar-nos per una joguina més educativa, i no tant de caràcter lúdic, per tal de crear unes pautes de comportament en el nostre gos. També podem necessitar un tipus de joguines amb finalitats de salut i benestar pel nostre animal. És per tots aquests motius que recomanem tenir clar quin objectiu volem assolir amb la joguina pel nostre gos.

Partint d’aquestes diferenciacions, pensarem quina joguina ens convé en cada cas. Per jugar nosaltres amb el nostre gos tenim joguines per compartir, com per exemple principal d’aquest cas, la pilota. Aquesta pot ser dura, tova, amb relleus o sense, de roba, de cautxú, de làtex, de corda de cotó, inclús amb llums, altres que suren a l’aigua…, encara que totes elles són per divertir-nos amb el nostre gos, cadascuna té una finalitat diferent, per exemple n’hi ha que per la seva forma poden ajudar-nos a netejar la placa dental, altres poden enfortir la mandíbula i altres contribuir a calmar la sortida de les dents del nostre cadell. A més de la pilota, el frisbee (disc volador) també és una joguina que agrada molt als gossos per jugar ens espais oberts.

També trobem les joguines de cautxú o de cordes de cotó especials per estirar, que consisteixen en què nosaltres agafem per un extrem la joguina i per l’altra el gos l’estira. Aquests tipus de joguines també són ideals perquè juguin dos gossos.

També trobem les joguines que tenen un caràcter més educatiu, que serveixen principalment per començar a educar als nostre gossos. Aquest és el cas dels “apports”, que són unes peses de fusta de diferents grams i pesos que eduquen al gos a portar coses sense fer-les malbé. També hi tenim els motivadors, que es fan servir a les classes d’ensinistrament caní. Per espais més amplis, hi ha al mercat tota una sèrie de túnels, passarel·les, cercles… (aparells d’agility), que fan les delícies dels nostres gossos.

Hi ha una encertada varietat de joguines amb les que el seu gos es pot entretenir en aquelles estones en què es troba sol i que ajuden a calmar l’ansietat i fins i tot l’angoixa quan es troben moltes hores a casa. Són joguines fetes a base de cautxú natural molt resistents, on al seu interior si pot introduir unes galetes, llaminadures o fins i tot carn, d’aquesta manera el nostre gos s’entretindrà intentant treure tot aquest menjar del seu interior.

A les botigues especialitzades trobem un gran ventall de joguines, algunes comestibles i altres no, que afavoreixen la salut dental i el benestar dels nostres amics, com són: cordes de cotó o nylon que actuen com els fils dentals per a persones, ossos fàcilment digeribles i joguines de material divers que provoquen una fricció amb la dent i contribueixen a la neteja del sarro de les dents, compaginant el joc amb la higiene i la salut del nostre animal.

Cal recordar que moltes de les joguines que podem trobar compleixen amb les quatre finalitats que hem parlat. Amb l’àmplia varietat de joguines, la clau estarà en què nosaltres sapiguem donar-li l’orientació correcta en cada situació. Ara bé, cada gos és diferent i cada gos té els seus gustos, alguns els hi agradarà més una joguina tova, a altres una dura, a alguns que tinguin una mica de peluix i a altres que siguin de plàstic o làtex, és per aquest motiu que no podem garantir el 100% de l’èxit d’una joguina en el seu gos en concret, però vigilant podem trobar una joguina que s’adeqüi al màxim a les seves característiques i necessitats, detalls com la grandària de la joguina i el tamany i la forma de la boca del nostre gos ens poden indicar quina és la més encertada.

I finalment, aconsellem que segons quins tipus de joguina li donem, caldrà que vigilem el nostre gos i estiguem presents en el moment que hi estan jugant.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí