Cuina d’alt nivell i cultura al voltant del bolet de la mà del restaurant mataroní Sangiovese

Text: Albert Calls
892

Un moment del sopar amb Toni Cabré, Joan Pera, Manel Monjonell i Salvador Mateu.

Temps de Barrets neix de la fusió entre la cuina més innovadora i la cuina de sempre. La xef del Sangiovese, Pepi Sánchez, uneix els seus coneixements als del Salvador Mateu, del Restaurant Les Ginesteres, per portar al plat el millor del producte estrella de la tardor: els bolets. Del resultat d’aquest treball en surten saborosos àpats que neixen de la fusió entre la cuina més innovadora i la de sempre.

En el marc d’aquestes Jornades Gastronòmiques, del 27 de setembre al 27 de novembre, el restaurant de la capital maresmenca acull, com a valor afegit, un seguit d’activitats relacionades amb el món del bolet: menús degustació, classes de cuina i quatre sopars amb personatges de renom del món de la cultura, l’esport i la comunicació.

Precisament, un d’aquests va celebrar-se el passat 13 d’octubre, amb la presència del reconegut actor mataroní Joan Pera; el dramaturg, també de Mataró, Toni Cabré i l’expert en micologia Manel Monjonell, dels Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt, entre d’altres assistents.

La xef del Sangiovesse, Pepi Sánchez, amb el llegat i l’experiència de Salvador Mateu de Les Ginesteres, van proposar diversos plats durant el sopar, a través dels quals els comensals van poder experimentar noves sensacions culinàries.

La cuina del Sangiovesse que té aquests dies el bolet com a eix central “busca un equilibri. Agafem la base tradicional i la reestructurem i adaptem”, explica Sánchez. . Per la xef del Sangiovese, també, “la cuina dels bolets és gairebé infinita, tot depèn del nostre coneixement i la imaginació”.

COMPARTIR