Depressiu o expressiu?

Ramon Domingo.  Psicòleg
420

Preparats i preparades per acabar un cicle temporal, un any, i començar-ne un altre.

Tant de bo fos veritat que en comença un altre, oi?, més aviat sembla que continuarem “igual o pitjor” que aquest any que ara acabarem… uf!

Tot i que estem en un entorn social una xic depressiu, desanimador, conflictiu, podem sentir que després de la “foscor ve la llum” i comprendre o almenys intentar-ho, que la foscor apareix entre nosaltres per causa d’uns quants que ens prenen massa llum: i això, val per a la realitat de la llum elèctrica, tot fent broma, però sobretot, per a la situació immemorial de la humanitat. Sempre hi ha hagut els qui pretenen prendre i vendre “la llum”: tot allò que pot ajudar-nos a fer més clara i il·luminada la nostra vida, la de cada persona del món!

Aquest any que començarà aviat, tot i ser fosc, fosquet (negre per a  alguns), ha de ser l’inici de la il·luminació millor per a tothom, doncs a tots ens interessa no solament tenir “llum a casa”, sinó que la tingui també el veí; fins i tot per raons estrictament egoistes:  mentre  estigui il·luminat el veí i la veïna, ens emprenyaran menys, ai!, vull dir que estaran més contents i podrem treballar junts i satisfactòriament.

Sobretot , sobretot, informeu-vos tan bé com pugueu aquest any que entrem. Penseu el que dieu i el que us diuen, participeu activament tant com us doni la gana, caram!! Tot això ens il·luminarà els sentiments de col·laboració i cooperació entre nosaltres per poder sortir de la foscor i no caure en la temptació “pels segles dels segles, Amén”.

Bona entrada de l’any 2019 i… que en sortim més savis, més forts i menys enganyats!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí