Dia Internacional de la Gent Gran

Text: Redacció
116

L’1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran i l’Ajuntament de Mataró ha organitzat un seguit d’activitats durant tot el mes d’octubre dirigides a tota la ciutadania. La lectura del manifest del Dia Internacional de la Gent Gran es farà el 4 d’octubre a l’Espai Mataró Connecta. A continuació es portarà a terme la conferència Estil de vida d’avui, salut cerebral de demà a càrrec de la directora tècnica de l’àrea social i de divulgació de la Fundació Pasqual Maragall. Per acabar la jornada hi haurà l’actuació del grup d’Havaneres Salvador Comas.

Entre les activitats programades, destaca les Rutes del Tèxtil que es portarà a terme en dos dies 8 i 15 pels llocs més emblemàtics del passat tèxtil i el Festival de Poesia el dissabte 22 d’octubre, a les 18 h al Foment Mataroní. Hi participaran persones grans de la ciutat que comptaran amb l’acompanyament de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

El 25 d’octubre a la Biblioteca Antoni Comas, es presentarà el receptari elaborat per persones grans de la ciutat amb els llegums com a base principal de les receptes.

VILASSAR DE MAR

Després de dos anys sense poder realitzar-se amb plena normalitat a causa de la pandèmia, Vilassar de Mar recupera la Setmana de la Gent Gran que es farà del 24 de setembre al 2 d’octubre, una vintena d’activitats amb la gent gran com a protagonista.

La programació de la Setmana es va obrir el dia 24 de setembre amb el sopar servit per Gran Chef-Cuina tradicional i ball amb l’orquestra Aquarium. La programació continuarà amb un ampli ventall d’activitats: visites guiades a la Casa Museu Carme Rovira, la missa a la parròquia de Sant Joan, tallers de cuina, un de risoteràpia, classes obertes de ball en línia, txi-kung, meditació i relaxació i marxa nòrdica, la trobada d’amigues i amics de l’Arxiu, la presentació del Pla Local de Salut, espectacles d’humor, havaneres, així com activitats als centres cívics i a diferents residències de gent gran com el Casal de Curació, la Casa Pairal, La Bona Mar i Front Blau.

CABRILS

D’altra banda, l’Ajuntament de Cabrils ha organitzat tot un seguit d’activitats culturals i festives durant el mes d’octubre per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran.

Les activitats començaran l’1 d’octubre al migdia  amb una audició de sardanes i vermut popular, i a la tarda, un berenar amb concert del grup maresmenc La-iu’s music. Altres actes seran la tarda de ball amb la música del Duet Ària, una sortida cultural a Lleida i Mollerussa o les represntacions de l’obra de teatre ‘La iaia’ a càrrec de la companyia Mambo project i l’espectacle de dansa ‘The little night cabaret’ a càrrec de la companyia NS Dansa.

 

COMPARTIR