Dia Internacional de la Dona, una jornada reivindicativa

Text: Redacció
890

El Dia Internacional de les Dones o dia de la Dona treballadora se celebra el 8 de març i està reconegut per l’ONU. Durant aquesta jornada es reivindica el feminisme, es denuncia el masclisme i la violència de gènere, alhora que es commemora la lluita de la dona juntament amb l’home per la participació laboral, i per tant el seu dret a la independència econòmica i a la societat en general. Aquesta jornada ve celebrant-se des del 8 de març de 1911. En ple segle XXI i en una societat en la qual es reconeixen i defensen molts de drets que en el passat es menyspreaven, continua havent-hi violència de gènere tots els dies i desigualtat home-done, tant en l’àmbit laboral com en la resta dels aspectes de la societat.

Més enllà de la reivindicació, és necessari que les polítiques d’igualtat de gènere vagin concretant-se ininterrompudament en lleis, però també cal una actitud del conjunt de la societat que comença al si de casa nostra, segueix en l’ensenyament i depèn, des del primer moment, de cadascun de nosaltres.

En el marc d’aquesta diada reivindicativa, que posa el punt de mira en una problemàtica que cal no oblidar, el Maresme organitza un ampli programa de propostes, les més destacades de les quals recollim a continuació.

Alella

Can Manyé
Mirades cap a l’Àfrica. Del 2 de març al 15 d’abril. Exposició de Bianca Batlle Ngnema i performance a càrrec de Pinten Dones. Visita comentada: Dissabte 3 i diumenge 4 a les 12h.

Ass. Dones Montserrat Roig
Taller Gimnàstica abdominal i sol pelvià. Dimecres 7 a les 11 h. A càrrec de Dolors Maset.

Plaça de l’Ajuntament
Repartiment de lliris solidaris. Dijous 8 d’11 a 13 h. Amb l’Associació de Dones Solidàries d’Alella.

Can Lleonart
Violència i misogínia a la música Pop. Dijous 8 a les 19h. A càrrec de Rosa Ma González Dra. en Filologia Anglesa per la UB.

Antigues Escoles Fabra
Taller d’autodefensa femenina. Dies 14 i 16 a les 18.30 h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí