Dídac Micaló guanya el VIII premi Helena Jubany

Text: Redacció
423

Dídac Micaló ha guanyat el VIII Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, únic premi existent d’aquestes característiques, amb La nit que gairebé em converteixo en tiberi…

Segons va explicar Núria Ribas, representant del jurat, La nit que gairebé em converteixo en tiberi… ha estat premiada, d’entre les 70 obres presentades al concurs, per ser un text amè i divertit de llegir des de bon començament, amanit, a més, amb un punt d’humor i de sarcasme i per la seva oralitat. En llegir-lo o escoltar-lo, hom té la sensació de formar part d’un públic al qual el narrador s’està dirigint o perquè la narració s’adreça a una gran varietat de públic i se’n poden fer moltes lectures, interpretables diversament segons les edats i situacions dels lectors”, entre d’altres aspectes destacats.

L’acte de lliurament del VIII Premi Helena Jubany, convocat pel Diari ARA i l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente va celebrar-se el passat dia 2 de desembre, a la sala de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró.

Entre els diversos parlaments, destaca el del president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, Joan Jubany i Itxart, que va glossar el significat i l’objectiu del premi: mantenir viu el record personal i social de l’Helena Jubany, assassinada fa 14 anys a Sabadell, apassionada per la literatura i la narració oral.

Per la seva banda, el Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró i Regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va tancar l’acte amb unes paraules en record de l’Helena i va manifestar que atesa la singularitat, consolidació i notorietat del guardó, i el seu interès per la ciutat, a partir de l’any que ve l’Ajuntament s’implicarà en convocatòria del Premi Helena Jubany.

L’Associació Helena Jubany vol distribuir gratuïtament l’obra La nit que gairebé em converteixo en tiberi… amb el diari ARA abans d’acabar l’any. És per això que ha fet un verkami, per possibilitar-ne l’edició.

‘La nit que gairebé em converteixo en tiberi…’

Has tingut mai la sensació que algú et mirava com si fossis un bistec? Hi ha nits que més valdria no sortir de casa perquè un vampir inesperat et pot agafar desprevingut. Però “els camins de la supervivència són inescrutables” i un pla prodigiós d’última hora pot acabar salvant-te la pell… I per partida doble.

La nit que gairebé em converteixo en tiberi… se salta tots els tòpics recurrents de les aventures de vampirs, transportant el seu món fantàstic a un pla tangible tan real i proper que es fa difícil distingir a on comença i a on acaba. Amb una escriptura enginyosa, un toc d’humor constant i una ironia desfermada, ens endinsarem sense adonar-nos-en dins un univers ple de controvèrsies morals que posaran en dubte tots els nostres principis. Cap a quin costat decantarem la balança? Aquesta és la qüestió.

Montse Maestre (diplomada en Magisteri i Educació Social, Premi Helena Jubany 2014)

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí