La DO Camp de Borja

Quim Giménez.  Sommelier
718

Vins negres de la varietat garnatxa principalment. El Consell regulador de la DO es constituí el 1977 amb seu a la població d’Ainzón. Consta de 7.379 ha amb 1.650 viticultors i 17 cellers.

Localització: Ubicada al nord-est de la província de Saragossa i a 60 km de la capital, en una zona de transició entre les muntanyes del Sistema Ibèric i la vall de l’Ebre. Entre altres poblacions abasta els termes municipals de Fuendelajón, Borja i Ainzón.

Clima: Continental, bastant extremat amb hiverns suaus i estius secs. Important influència del cerç, un vent fred i sec del nord-est. Les precipitacions són escasses; entre 350 i 450 mm anuals.

Terrenys: Són de tipus calcari, de terrassa i argilós fèrric. Es troben entre 350 i 700 m, en terrasses del riu Huecha i les planes de Plasencia.

Varietats de raïm blanc: Macabeu, chardonnay i moscatell d’Alexandria.

Varietats de raïm negre: Garnatxa negre, carinyena (samsó), ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot i syrah.

Els seus vins blancs són frescos i afruitats. Els vins negres joves i de mitja criança (roure) gaudeixen d’un gran prestigi. Els seus criança són afruitats amb estructura sense perdre la delicadesa dels seus tanins, que són llargs en boca. Entre altres cellers destaquen Borsao i Bodegues Aragoneses (Coto de Hayas).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí