DO Ribeira Sacra

Quim Giménez.  Sommelier
656

La Ribeira Sacra és coneguda pels seus paisatges, monestirs i vins.

Localització: La zona de producció s’estén al llarg dels rius Miño i Sil, situats al sud de la província de Lugo i a la part nord d’Ourense. De fet, la DO es divideix en dues subzones: les Ribeiras do Miño, a la província de Lugo i les Ribeiras do Sil. Els canons del Sil, el riu que flueix entre muntanyes, són molt coneguts. A més, entre altres municipis destaquem Monforte de Lemos, Chantada, Manzaneda i Parada de Sil.

Clima: Té un clima continental, variable en funció de les diferents àrees. A la zona de la vall del Silés menys plujós i les temperatures són més baixes; per contra, a la vall del Miño és més humit i té un caràcter atlàntic.

Terrenys: Són terrenys d’una acidesa elevada, però varia en funció de la zona. El vinyal es cultiva en terrasses amb una forta inclinació, on costa tenir la verticalitat dels seus viticultors. L’altura de les vinyes no supera els 500 metres.

Varietats de raïm blanc: Godello, albarinyo, loureira, treixadura, doña blanca i torrontés.

Varietats de raïm negre: Mencia, brancellao, merenzao i garnatxa tintorera.

Els vins blancs són afruitats, frescos i són menys àcids que altres vins gallecs. La varietat més utilitzada és la godello, que harmonitza amb peixos i mariscs.

Els seus vins negres es caracteritzen per la suavitat dels tanins, afruitats, i elaborats amb la varietat mencia. Harmonitza amb carn, peix, formatge i embotits de la zona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí