Educar la nostra mascota com a manera de mostrar-li el nostre amor

The Royal Dog.  www.theroyaldog.com
286

Els gossos necessiten format part d’una família o un grup, ja que són éssers socials per naturalesa. És important establir normes de comportament i satisfer les necessitats físiques i psíquiques des d’un principi. D’aquesta manera evitarem comportaments no desitjats i reforçarem el vincle amb la nostra mascota. Ensenyar-lo a relaxar-se, a relacionar-se de manera sana, a jugar i comportar-se correctament a casa i al carrer ens fa ser uns “pares i mares” excel·lents dels nostres peluts.

Connectar amb ells, però, és tot un repte. El podem afrontar de dues maneres, la primera és mirar-lo als ulls. Els gossos estudien el llenguatge corporal i capten la nostra energia. Sempre que ens hi vulguem dirigir, un bon consell és que fem que ens miri als ulls. Ho podem fer abans de llançar-los la pilota, de donar-los menjar… en moltes ocasions. El contacte visual és una gran eina per reforçar el vincle exponencialment.

Una altra manera de connectar amb el nostre pelut és posar-lo a treballar. Els gossos en qüestió són animals intel·ligents que es frustren si no tenen res a fer. Aquest fet els pot portar a mossegar el sofà, fer les seves necessitats dins de casa, bordar als veïns… Si el mantenim ocupat, satisfarem una de les seves grans necessitats. Ho podem fer de diferents maneres: fer-lo caminar, córrer, amb jocs d’olfacte, treballant ordres d’educació bàsica en el seu dia a dia.

Fa falta prendre consciència i responsabilitat, ja que és la millor manera de tornar-los l’amor incondicional que prediquen en el seu dia a dia. Es tracta d’una tasca laboriosa i complexa, de manera que si vols aprendre’n més, no et pots perdre les nostres classes setmanals d’educació.

The Royal Dog
Sant Andreu de Llavaneres · T. 640 31 32 35 · www.theroyaldog.com

COMPARTIR