Educar per a l’equitat

Àngela Sánchez i Juny.  Directora de l'Institut Turó d’en Baldiri de Teià
263

Dèiem el curs passat que un dels nostres objectius prioritaris ha estat, des que vàrem iniciar el nostre projecte educatiu, treballar per aconseguir un marc d’excel·lència educativa en el qual tot el nostre alumnat s’hi pogués sentir ben acollit i representat. Som molt conscients que això no és mai un accident sinó que es pondera sempre amb l’esforç, la constància i la intel·ligència dels qui treballem perquè els nostres i les nostres joves puguin avançar, prosperar en el seu aprenentatge i puguin esdevenir ciutadanes i ciutadans amb un futur digne. Educar és donar les mateixes oportunitats a tothom. Oportunitats que permetin el creixement personal i fomentin l’autoestima,que transmetin valors per a una bona convivència i que difonguin el respecte cap a totes les persones, siguin com siguin, vinguin d’on vinguin, pensin el que pensin, creguin el que creguin.

Perquè totes les persones som diferents i diverses i alhora iguals en drets i deures. Si parlem de donar oportunitats, aquestes oportunitats han d’esdevenir les eines i els recursos que haurà de tenir el nostre alumnat per a créixer i formar-se al llarg de la seva vida. Som un centre petit però amb bons recursos per a poder fer un ensenyament de qualitat. Ens avalen els bons resultats que el nostre alumnat adquireix quan promociona de curs, l’alt percentatge de graduats en secundària obligatòria i també els bons resultats de CCBB de 4t  d’ESO.

Tenim unes bones instal·lacions, un projecte educatiu potent i solvent, un bon equip de professionals i unes famílies compromeses amb l’educació de llurs fills i filles, cosa que possibilita que el nostre alumnat creixi de manera autònoma i sigui capaç de potenciar el seu propi aprenentatge.

Fomentem l’ús de les llengües estrangeres tot preparant l’alumnat per a l’obtenció de títols oficials de les llengües que impartim (A2 de francès, B1 d’anglès).

Treballem per projectes de 1r a 4t d’ESO. Amb aquesta metodologia volem promoure les diferents competències que ha d’anar adquirint l’alumnat. És una manera diferent d’ensenyar perquè l’alumnat esdevé el protagonista del seu aprenentatge, volem que en tingui un paper actiu, estigui motivat i que creixi personalment. Les noies i els nois cooperen, investiguen, aprenen a escoltar, intueixen, aprenen a buscar la informació i a establir-ne lligams i a deduir. Acompanyem el nostre alumnat des de l’inici perquè aprengui a resoldre els conflictes i sigui capaç de crear un ferm sentiment de pertinença al nostre centre (projecte Acompanya’m, acció tutorial). Creiem en l’educació com un compromís que es pensa amb la ment i es sent amb el cor.

Veniu a conèixer-nos! Us esperem el proper dissabte dia 14 de març de 10 a 13h a la nostra jornada de portes obertes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí