El 47% dels turistes que visiten el Maresme hi tornen

Text: Consell Comarcal del Maresme
574

901 enquestes realitzades l’any passat entre els visitants allotjats a Malgrat de Mar, Santa Sussanna, Pineda de Mar, Calella, Canet i Mataró, han permès a la Diputació de Barcelona extreure la caracterització del turista que visita el Maresme. L’estudi realitzat apunta un elevat grau de satisfacció respecte a la destinació que obté una puntuació global de 8,2. Aquest és, potser un dels elements que fa que els visitants optin per repetir la seva estada a les poblacions del Maresme. El 46,2% dels enquestats van manifestar que ja coneixien la destinació i el 12,5% van apuntar que ja l’havien visitat entre 3 i 5 vegades.

Els aspectes que valoren més són el caràcter i amabilitat de la gent, la qualitat dels allotjaments, la seguretat ciutadana i l’atenció rebuda a les oficines de turisme. Aproven amb una nota més baixa els punts d’accés a Internet i l’oferta d’aparcament. Aquest és un element a tenir en compte tota vegada que el 54,3% s’acosten al Maresme en vehicle propi. En avió arriba el 28,9%.

Els enquestats asseguren en un 64,6% que han organitzat el viatge per compte propi (el 26% ho van fer a través de touroperador o agència de viatges) i a l’hora de planificar el viatge s’han guiat per Internet i les xarxes socials (47,9%), recomanacions de familiars i coneguts (11,8%) i guies i llibres de viatge (11,8%).

El 63,8% són estrangers, essent els principals països d’origen Regne Unit (14,7%), Holanda (13,5%) i França (10,1%). Tot i això, també hi ha una destacada presència de visitants provinents d’altres comarques de Catalunya, en concret el 25,5%.

La majoria (84,1%) visiten el Maresme per fer una estada de vacances. Passen una mitjana de 7,2 nits a la destinació i gasten 495,7 euros.

El perfil del turista que escull el Maresme és de 48,4 anys, habitualment viatja en parella (40,9%) o en família amb fills (20,3%).

Es pot ampliar aquesta informació consultant el resum que ha fet el Consorci de Turisme del Maresme de l’informe elaborat per LABturisme de la Diputació de Barcelona.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí