El 60% de les empreses redefinirà el seu pla de màrqueting abans de final d’any

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
150

Incrementar vendes i ingressos abans de final d’any és l’objectiu principal per al 84% de les empreses, seguit de la fidelització de clients (58%) i el reconeixement de marca (46%).

Les incerteses socioeconòmiques i la necessitat de tancar l’any amb valors positius obligaran al 61% dels responsables de màrqueting a redefinir el seu pla de màrqueting abans que finalitzi l’any, segons l’estudi de l’Observatori MarTech Trends elaborat per Omnitel.

L’estudi ens mostra la importància de redefinir el pla de màrqueting en els pròxims mesos, donant més importància a la generació de vendes que a les accions relacionades amb el reconeixement de marca. Tanmateix, les accions de marca haurien de formar part del nostre pla transversalment.

La importància d’un pla de màrqueting radica en definir, per escrit, l’estratègia i accions que es portaran a terme per assolir els objectius establerts. Una empresa que no disposa d’un pla de màrqueting té moltes probabilitats de perdre temps i recursos en escollir un camí equivocat. L’eficàcia d’un pla de màrqueting ens permet tenir una visió clara de l’objectiu final i de tot el que es vol aconseguir pel camí. Marcar una ruta.

És important remarcar que en l’Estudi MARC: Hàbits de Consum Post COVID-19 II publicat aquest setembre, els dos aspectes més valorats pels espanyols són la qualitat (82%) i el baix preu (73%) dels productes. A aquests dos factors els segueix l’atractiu de la marca (48%), la responsabilitat social de la marca (43%), la manera de tractar als seus empleats (41%) i la sostenibilitat de la marca (37%). Això demostra que, a l’hora de la veritat, la relació qualitat-preu, i fins i tot el tipus de marca, continuen sent els aspectes més importants per als consumidors.

En definitiva, a l’octubre comença l’últim trimestre de l’any, i després dels mesos d’estiu, on a molts negocis els ha afectat l’estacionalitat, existeix la necessitat d’incrementar la facturació. Per això és fonamental provar nous canals de venda, implementar noves experiències digitals més enfocades al nostre públic objectiu. I, si tens qualsevol pregunta, no dubtis en consultar-me.

COMPARTIR