El 9N més a prop

Text: Redacció
772

Amb la consciència que aquest és un tema sensible i cada dia les coses poden canviar, la recta del 9N ja és aquí. Notícies diàries com la suspensió cautelar de la consulta que ha fet el Tribunal Constitucional, admetent a tràmit els recursos presentats pel Govern de l’Estat, o el suport majoritari del món municipal català a la consulta, s’entrellacen a ritme vertiginós. En aquest context, van donant forma a un escenari polític que hem de veure com s’acaba de definir aquests darrers dies. La consulta ha esdevingut per a uns la manera de mesurar la ‘demòcracia’ i per a d’altres un acte il·legal, però la data marcada cada cop és més a prop, en una cruïlla legal i política que no s’ha aclarit encara. En aquest context, hem demanat a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) – Òmnium Maresme, que ens expliquin com afronten la línia recta cap al 9N a la comarca, dins la Campanya Unitària ARA ÉS L’HORA Maresme. Acompanyen l’article dues notícies d’interès comarcal vinculades als fets que ens ocupen.


Votarem i guanyarem

ANC – Òmnium Maresme. Campanya Unitària. ARA ÉS L’HORA Maresme

Encarem la Consulta amb fermesa, determinació i il·lusió. Sabem què volem i estem preparats per treballar de valent per aconseguir-ho. Som conscients que la unitat és decisiva, per això, l’ANC i Òmnium sumem esforços a la Campanya Unitària “Ara és l’Hora”.

El principal objectiu de la campanya és escoltar a la gent.  Així de simple i, a la vegada, així de revolucionari. Perquè construir un país nou passa, sobretot, per integrar els somnis individuals en un nou projecte col·lectiu.

Des d’una actitud d’humilitat, volem arribar a totes les cases de Catalunya per preguntar com vol cadascú que sigui aquest país nou. No amb ànim deconvèncer, sinó d’escoltar. Ara és l’hora de fer l’acció de mobilització més gran que s’hagi fet mai a Europa i 100.000 voluntaris escoltant els somnis de tothom, casa per casa.

Aquesta acció d’anar casa per casa l’anomenem Gigaenquesta. El passat dissabte 4 d’octubre es va iniciar la Gigaenquesta a Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Teià i Tiana. La valoració és molt positiva, cada cop tenim més voluntaris i la gent està molt engrescada a participar a aquesta Campanya que ens portarà a la Independència. Els propers dissabtes 11 i 18 d’octubre s’estendrà la iniciativa a la resta de poblacions del Maresme. La resta de comarques de Catalunya seguiran el mateix patró esglaonat amb l’objectiu d’arribar a tot arreu.

També volem tenyir tot el País amb el color groc de la Campanya, color que per nosaltres és el de la Democràcia i la Llibertat. I ho farem amb civilitat i amb creativitat. Ja podem veure moltíssims pobles d’arreu amb arbres enllaçats de groc, balcons folrats, escultures amb bufandes grogues. Fixem-nos amb els arbres de Vilassar de Dalt, els ponts del tren de Calella o els fanals del Masnou.

I evidentment, farem actes, per estar a prop de la gent. Actualment totes les territorials de l’ANC i seccions d’Òmnium estem treballant moltíssim per poder oferir als vilatans actes potents emmarcats dins de la Campanya. Només cal mirar els calendaris de tots els pobles del Maresme i es podrà comprovar que cada cap de setmana està farcida de propostes.

Tanmateix, per poder exercir el dret a decidir, és indispensable garantir també el dret a conèixer dels ciutadans, per tal que disposin de la màxima informació possible sobre els diferents escenaris de futur que es podrien generar. La Generalitat de Catalunya ha elaborat el Llibre blanc de la Transició Nacional de Catalunya i recomanem que tothom hi consulti tots els dubtes que tingui sobre el nou camí que estem encetant.

És increïble veure que la societat està molt activa. Després de diversos anys d’intensa activitat seria normal que estiguéssim una mica cansats. Però ens passa el contrari, el fet de veure que tenim a tocar la Independència ens encoratja per seguir treballant i esforçar-nos dia a dia.

Ara és l’hora de demostrar que pacíficament i cívicament es pot aconseguir qualsevol somni, fins i tot la Llibertat de Catalunya.

Ara és l’hora de Votar i Guanyar.


Suport del Consell Comarcal del Maresme a la convocatòria de la consulta del 9N

En la línea del suport dels consistoris catalans a la consulta, el Consell Comarcal del Maresme també va aprovar una moció donant recolzament a la convocatòria del 9N per decidir lliurement el futur de Catalunya.
La moció, aprovada al Ple de setembre, va rebre els vots favorables dels consellers i conselleres comarcals de Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). El Partit Popular (PP) i Plataforma per Catalunya (PxC) van votar-hi en contra i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es va abstenir.
La moció mostra “el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís del Consell Comarcal del Maresme amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible”.


Diversos grups polítics posen en marxa la plataforma Esquerres pel Sí Sí al Maresme

Més accions en la línea de defensar la consulta. El passat dilluns 6 d’octubre, al Cafè de Mar de Mataró, es va presentar la plataforma Esquerres pel Sí Sí, que inicialment ja compta amb la participació d’organitzacions com ERC, CUP, Revolta Global, Crida Premianenca, SEPC, NECat, JERC, Arran, Bramul, I-CSC, Treballadors per la Independència, sectorials d’ICV, així com també persones a títol individual vinculades al teixit sindical, social i cultural de la comarca com Jesús Nieto, Pep Riera, Genís Mayola, Francesc Carnota, Juliana Bacardit o Xavier Moner.

Esquerres pel Sí Sí assegura que “entenem la consulta del 9N com a un punt de partida per construir un nou país d’acord amb els interessos de les classes populars. En aquest sentit, les persones i les organitzacions que integrem aquesta plataforma pretenem fer una campanya a favor del doble sí, perquè la independència és una oportunitat immillorable per a l’aprofundiment democràtic i per a iniciar un procés constituent i de transformació social”.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. On ting q’anar de llavaneras ,soc voluntaria i no sè on anar a recollir les instruccions per fer l’enquesta
    Maria

Comments are closed.