El Centre d’Acollida d’Animals de Cabrils torna a estar en marxa

Text: Redacció
70

Gràcies als pressupostos participatius i la voluntat de l’Ajuntament, Cabrils disposa d’aquest centre que gestiona la Fundació Daina, la fundació de la Societat Protectora d’Animals de Mataró, amb l’objectiu de ser un espai de benestar pels animals acollits i pont entre l’abandonament i l’adopció.

El CAAC de Cabrils, en la seva remodelació total, s’ha construït amb criteris d’aprofitament màxim de les hores de sol i compta amb un total de 16 gàbies, dos patis d’esbarjo pels gossos, la  gatera i un espai polivalent a l’entrada del recinte. Situat a la Zona Industrial Carrer A, núm. 5 de la localitat, també disposa d’un despatx i de serveis. Tot i així, una segona fase de millora acabarà adequant totes les necessitats dels animals i per atendre correctament al personal i del voluntariat.

A l’acte d’inauguració i portes obertes, que va tenir lloc el passat dissabte 23 d’octubre, tant els representants municipals com de la protectora van assegurar l’establiment d’una relació basada en l’acció proteccionista a través de projectes comuns de benestar animal, entès com a promoció de la salut i equilibri emocionals dels animals acollits; la conscienciació de la realitat per la que passen els animals abandonats; i la sensibilització del que comporta una tinença responsable.

La Societat Protectora d’Animals de Mataró i la seva Fundació Daina gestionen actualment tres refugis situats a Mataró, Cabrils i Badalona, que junt amb l’Espai Veterinari de Mataró, són els centres d’acció proteccionista situats bàsicament al Maresme, cosa que facilita la gestió en eficàcia i eficiència.

L’acte d’inauguració va ser presidit per l’alcaldessa, Maite Viñals, i van participar el regidor de Benestar Animal, Pere Sáez; la coordinadora de voluntariat d’SPAM, Núria Garcia; i la presidenta de la Fundació Daina, Sílvia Serra.

COMPARTIR