El debat de la mobilitat a la comarca reneix

Text: Redacció
364

Aquests darrers dies, en el marc del Pla d’Homogeneïtzació de les Vies de Peatge, ha tornat a ser notícia el debat de la mobilitat a la comarca, un tema que fa anys que s’arrossega i que resta pendent de resolució definitiva. Dins aquest context recollim un article de la Coordinadora  Preservem el Maresme, plataforma que reuneix nombroses entitats en defensa del territori i dues notícies que s’han generat al voltant de la via de solució d’aquesta problemàtica: la constitució de la Comissió de Mobilitat, al Consell Comarcal del Maresme i la reunió de l’alcalde de Mataró, Joan Mora, amb Preservem el Maresme.

Constituïda la Comissió de Mobilitat del Maresme

El passat 29 de novembre es va constituir la Comissió de Mobilitat del Maresme amb l’objectiu d’elaborar un document consensuat entre totes les forces polítiques sobre la mobilitat a la comarca i que doni resposta a les necessitats dels  ciutadans.

Segons informa el Consell Comarcal del Maresme (CCM), la Comissió està formada per un representant de cada força política amb presència comarcal: CiU, PSC, PP, ERC, ICV, PxC i CUP, a més del president del CCM i l’alcalde de Mataró. Segons han manifestat, la voluntat és treballar perquè les propostes de mobilitat que afectin el Maresme surtin del propi territori. El punt de partida serà el document pactat el 2010, que es revisarà tenint en compte la nova realitat.

La Comissió de Mobilitat del Maresme està formada per: Miquel Àngel Martínez i Camarasa, President del Consell Comarcal. Joan Mora, Alcalde de Mataró. Montserrat Candini, Alcaldessa de Calella i representant de CiU. Santi Fontbona, Portaveu comarcal del PSC. Diego Sánchez, Vicepresident Segon al CCM, en representació del PP. Joan Rabasseda, Alcalde d’Arenys de Munt, en representació d’ERC. Isabel Roig, Portaveu comarcal d’ICV. Mònica Lora, Portaveu comarcal de PxC. Eudald Calvo, Portaveu comarcal de CUP.

L’alcalde de Mataró analitza amb la coordinadora Preservem el Maresme la millora dels accessos a la C-32

El batlle de la capital del Maresme, Joan Mora, va rebre el passat divendres 22 de novembre a representants de la coordinadora d’entitats Preservem el Maresme per presentar-los la proposta de millora dels accessos de la C-32 que l’Ajuntament està negociant amb la Direcció General de Carreteres de la Generalitat.

Segons informa el consistori mataroní, les actuacions que ha de dur a terme la Generalitat han de permetre, principalment, millorar els accessos tant a l’àmbit del Sorrall com a l’enllaç Mataró Oest, en aquest darrer cas sobretot per descongestionar la plaça de França. Per la seva banda, Preservem el Maresme va fer diferents aportacions a les solucions proposades pels tècnics municipals i va debatre amb l’alcalde sobre la millora dels accessos de l’autopista.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí