El Govern construirà habitatges de lloguer social a Mataró

Text: ACN
187

L’Ajuntament preveu alliberar nous solars a la Llàntia i al carrer Churruca per sumar un total de 200 pisos socials

Un dels solars de la ronda Barceló de Mataró.

El Govern, a través de l’Incasol, construirà en els pròxims anys quatre promocions d’habitatge de lloguer assequible a la ronda Barceló de Mataró, que sumen un total de 68 habitatges. Aquesta és la primera promoció d’habitatge públic de la darrera dècada a la capital del Maresme, que vol acabar el mandat havent posat les bases per a la construcció d’un total de 200 pisos d’aquestes característiques. A més dels solars alliberats a la ronda Barceló, el consistori treballa també per a la cessió a l’Incasol de nous solars al barri de la Llàntia i al carrer Churruca, al centre de la ciutat. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, celebra l’acord davant l’evident mancança d’habitatge de lloguer assequible a Catalunya.

En aquest sentit, la consellera ha detallat que actualment la construcció d’habitatge dedicat al lloguer social és només un 1,7% del total, mentre que l’objectiu hauria de ser arribar al 7%. El problema és especialment greu a àrees de més alta densitat de població, com la regió metropolitana, on hi ha “moltíssima mancança” d’aquest tipus d’habitatges.

És per això que des del Departament de Drets Socials es fa una crida als Ajuntaments perquè, com en el cas de Mataró, es posin solars a disposició de l’Incasol per tal d’intentar revertir la situació. La voluntat del Govern, recorda, és “ambiciosa” i passa per construir 300.000 nous habitatges en els pròxims vint anys.

Per començar, el Govern preveu destinar 160 MEUR dels fons europeus a la rehabilitació d’habitatges amb la mirada posada en la eficiència energètica i també a la construcció de nous habitatges de lloguer social. “És una prioritat del Govern de la Generalitat”, afirma Violant Cervera.

En clau local, l’habitatge és també prioritari per a l’Ajuntament de Mataró, que es proposa cedir nous solars en els pròxims mesos per continuar ampliant el parc d’habitatge públic de la ciutat. La regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, assegura que amb més habitatge públic es millora la igualtat d’oportunitats de la ciutadania.

En el cas de les promocions de la ronda Barceló, a més, l’Ajuntament de Mataró hi veu un doble objectiu. A més del component social, l’alcalde de Mataró, David Bote, afirma que les noves promocions poden esdevenir una nova “punta de llança” per al desenvolupament del conjunt de la ronda Barcelo.

En l’extrem sud d’aquesta artèria de la ciutat, Mataró també treballa per fer possible la construcció de la Torre Barceló, així com per completar la connexió amb el port i el trasllat de l’estació de tren a una nova centralitat.

COMPARTIR