El Govern crearà tres noves acceleradores per fomentar el creixement d’empreses innovadores

Text: ACN
357

Després dels bons resultats de l’acceleradora del Parc Científic de Girona, el Govern té previst obrir enguany tres centres més d’aquestes característiques arreu del territori català, concretament al TecnoCampus de Mataró, al centre Esade Creapolis de Sant Cugat i al Baix Llobregat. Les acceleradores tenen l’objectiu de donar suport al creixement d’empreses catalanes innovadores, de fins a 5 anys de vida, amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. De cara al 2014, es preveu l’obertura de quatre centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals, de manera que la Xarxa d’acceleradores Start-up Catalonia estarà composta per vuit acceleradores.

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, va anunciar l’obertura de les tres noves acceleradores en el marc del saló d’emprenedoria BizBarcelona.

Cada acceleradora comptarà amb 25 start-ups, que rebran assessorament d’experts que els proporcionaran les eines que garanteixin el seu creixement. El programa, organitzat per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, té una durada d’un any.

La previsió és que les vuit acceleradores que hi haurà el 2014 a tot el territori català donin suport a 200 projectes empresarials. S’espera que, després de passar pel programa, les empreses participants generin 800 llocs de treball, incrementin la seva facturació en un 50% i s’hagin internacionalitzat.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí