El Maresme acull amb èxit la trobada anual de Slow Food Catalunya

Text: enoturismedoalella.com
674

El Maresme va acollir el passat 13 de març l’acte d’entrega de Cargols 2017 que Slow Food Catalunya organitza anualment entre tots els seus membres. El Cargol (pel símbol de l’Associació) és una placa que distingeix els restaurants membres i permet al client identificar la filosofia de l’establiment, basada en els productes ecològics i de proximitat. Enguany n’han entrat a formar part nou nous restaurants, sumant-ne setanta-quatre. Els restaurants membres de Slow Food Maresme són Els Garrofers d’Alella, amb Gonzalo Rivière al cap de cuina; la Fonda Marina de Montgat amb Jordi Forés -nou membre- i Lasal del Varador d’El Masnou amb el xef Carlos Nusbaum.

La jornada es va encetar a la Fonda Marina de Montgat, on va tenir lloc el tradicional Mercat de la Terra al llarg del matí. El Celler Alta Alella Privat de la DO Alella va acollir l‘acte de lliurament dels distintius als restaurants i als productors i menjadors compromesos. L’entrega va anar a càrrec de Pep Parés, actor vinculat al món de la solidaritat i la defensa del medi ambient, i de la periodista Núria Coll, directora de la revista digital “Ets el que menges”. Finalment, tots els assistents van poder gaudir del dinar preparat pels cuiners Gonzalo Rivière i Luca Marongiu del restaurant Els Garrofers d’Alella.

El projecte dels Restaurants Km0 Slow Food neix fa anys de la voluntat per fomentar una cultura basada en els aliments Bons, Nets i Justos per part de cuiners i socis de l ‘entitat.

Els restaurants cuinen plats de Km0 en els quals prioritzen la pagesia propera i ecològica, emprant aliments de temporada, evitant l’ús de transgènics, recuperant productes de l’Arca del Gust i dels Baluards de Slow Food, i cuinan peix capturat de forma sostenible.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí