El Maresme és la comarca que registra el saldo migratori positiu més alt de Catalunya

Text: Redacció
588

Les darreres dades referents a l’estadística de variacions residencials, publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya i analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, situen el Maresme com el territori català que ha tingut un increment de població més elevat gràcies als moviments migratoris. Aquest guany de població es deu a l’arribada de persones provinents d’altres comarques de Catalunya.

Les dades fan referència a 2013, any en el qual el Maresme va tenir un augment de població net de 782 persones. L’estudi detallat de tots els moviments migratoris (emigracions i immigracions) apunta que la nostra comarca és emissora de població cap a Espanya (la diferència entre els que van marxar i els que han arribat dóna un saldo negatiu de 128) i cap a l’estranger (han emigrat 470 persones més de les que han immigrat). En canvi, som un territori receptor de població provinent d’altres comarques de Catalunya donat que 8.198 maresmencs han traslladat el seu lloc de residència, però hem rebut 9.578 nous habitants d’altres comarques.

Els moviments migratoris han registrat saldos positius a 19 municipis, sent Arenys de Mar, amb 179 nous habitants, el que ha registrat una xifra absoluta més elevada. Segueix Montgat amb 160, Premià de Mar amb 115 i Vilassar de Mar amb 114. Dels pobles que han perdut població destaquen Pineda de Mar amb 160, Dosrius amb 70, Sant Cebrià de Vallalta amb 57 i Mataró amb 41.

 

COMPARTIR