El Maridatge dels Sentits torna a Teià

Text: Redacció
307

Del 20 al 27 de maig, Teià s’omplirà d’activitats a l’entorn del perfum, la flor i la gastronomia.

Teià ja ho té tot a punt per celebrar el cinquè Maridatge dels Sentits. Del 20 al 27 de maig, el municipi serà escenari d’un programa d’activitats a l’entorn del perfum, la flor i l’enogastronomia.

5è Mouillette d’Argent

Un dels plats forts és el Concurs internacional de perfumeria Mouillette d’Argent, que enguany tindrà la rosa com a nota olfactiva. El certamen s’ha convertit en un referent en el sector de la perfumeria d’autor que ha arrelat i ha singularitzat Teià, gràcies al lideratge del Beauty Cluster de Barcelona i Ainea Perfums. Es tracta d’un certamen de caràcter anual adreçat a perfumistes professionals de tot el món que vulguin donar a conèixer la seva capacitat creativa. Els premis seran atorgats el dia 26 de maig a l’Espai d’Art Ca l’Antiga a les 19 h.

Però abans, el 7 de maig, s’inaugurarà a La Unió l’exposició titulada El perfum és la joia, la joia és la rosa en què es donaran a conèixer les 12 fragàncies seleccionades pel jurat del Concurs.  Els perfums compartiran espai amb una altra mostra de disseny sobre les propostes finalistes del concurs Talent creatiu i empresa.

Ruta dels Sentits

La Ruta dels Sentits és un recorregut enogastronòmic per 10 establiments de Teià, on es podrà gaudir d’una oferta gastronòmica singular, maridada amb els vins de la DO Alella i dissenyada exclusivament per al 5è Maridatge dels Sentits.  La Ruta es farà del 20 al 27 de maig i els participants entraran en el sorteig de 4 experiències enoturístiques a la Terra de la Pansa Blanca.

En aquesta edició es recupera la Fira del Perfum i la Flor, amb artesania local i comarcal, amb itineraris olfactius pels carrerons i espais del barri antic de Teià. També es recupera, després de dos anys d’absència obligada, el Sopar dels Sentits a quatre mans als jardins de ca l’Antiga, amb les propostes gastronòmiques dels xefs Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn (estrella Michelin), i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors per excel·lència, sempre vinculada al Maridatge dels Sentits, i amb maridatge de vins de 4 cellers de la DO Alella.

Programa d’actes del 5è maridatge dels sentits

Exposicions

El perfum és la joia, la joia és la rosa. Del 7 al 29 de maig. CMC La Unió. Perfums finalistes del 5è Concurs Internacional de Perfumeria de Teià.

Dissenys finalistes al Concurs Talent Creatiu i Empresa 2022. Del 7 al 29 de maig. CMC La Unió. Exposició dels projectes finalistes de les categories de cartells del 5è Maridatge dels Sentits i packaging dels perfums guanyadors de l’edició 2021 del IV Concurs Internacional de Perfumeria.

Del 20 al 27  maig

La Ruta dels Sentits. Un recorregut enogastronòmic per 10 establiments de Teià on podreu gaudir d’una oferta gastronòmica singular, maridada amb vins de la DO Alella i dissenyada exclusivament per al 5è Maridatge dels Sentits.

Divendres 20 maig

Taula Rodona: “Flors, Perfums I Cuina”. 19 h. CMC La Unió. Convidats: Iolanda Bustos, xef biodinàmica del Baix Empordà i autora del llibre Cuinar amb flors; Josep Torrents, perfumista i autor de Les fragàncies oblidades d’Ultramar; Jordi Abelló, interiorista i dissenyador floral; Ernesto Collado, actor i creador de Bravanariz, la marca de perfums i captures olfactives de les olors de l’Empordà. En acabar, degustació de coca de romaní de la pastisseria Biel i coca de forner del Forn de llenya Mateu de Teià amb vi de la DO Alella.

Dissabte 21 maig

Fira del perfum i la flor, amb artesania local i comarcal.  De 10 a 20 h. Torrent de Casa Bru, Carrer de les Flors i Plaça de Sant Martí.

Aromateràpia i perfumeria natural, perfums que curen? 10 h. Can Llaurador. Taller a càrrec d’Enrique Sanz, aromatòleg A.E.A. mestre artesà perfumista. Explorarem el camí paral·lel que han seguit sempre la perfumeria i la medicina, amb referències històriques i exemples de preparats.

Descobreixo la meva vida des de les olors. 10 h. Can Llaurador. El taller inclou pràctica olfactiva, jocs i exploració d’emocions. A càrrec de Sandra Iruela, perfumista i creadora de Sandir, Escola online de perfumeria, màrqueting olfactiu i sensorial.

Descobreix el món de la perfumeria i crea el teu propi perfum. 10 h. Can Llaurador. A càrrec de Bettina Perisson.

Boulevard de les roses. De 10 a 20 h. Magatzem de can Torrents. Expositors amb els millors perfums de roses del món.

Roses del món. De 10 a 20 h. Carrer Guilleries. Podreu olorar les essències de diferents roses del món.

Jardins engalanats d’algunes cases pairals del casc antic. De 10 a 14 h i 16 a 20 h. Casa Bru (masovers), Cal Manyà i Cal Terçó.

Inauguració del 5è Maridatge dels Sentits de Teià 2022. 11 h. Plaça de Catalunya. A càrrec de l’Hble. Sr. Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Amb la participació dels Gegants de Teià.

Taller d’art floral. 11 h. Plaça de Sant Martí. A càrrec d’El Món de les Flors.

Taller d’origami. 12.30 h. Plaça de Sant Martí. A càrrec de Marta Comas.

Passejada cultural pels jardins de Teià. 12 i 18 h. Plaça de Sant Martí. Visita guiada a càrrec d’Ineditours.

Enotast: Tasta la Terra de la Pansa Blanca. 12 h. Restaurant El nouAntigó. Et proposem una sessió de maridatge de 2 vins de la DO Alella amb dues tapes.

Vermut amb el grup de música Flowk. 12.30 h. Plaça de Sant Martí.

Taller d’estampació de bosses. 17 h. Plaça de Sant Martí. A càrrec de Marta Comas.

Maridatge vins DO Alella i xocolates Bean-to-bar. 19 h. Casal de Joves. A càrrec del tastador de xocolata Marc Torrano, de The Cacao Society i la sommelier Rebeca Ruiz.

Cinema: La Fine Fleur. 20 h. CMC La Unió. De Pierre Pinaud (França, 2020).

Diumenge 22 maig

Fira del perfum i la flor, amb artesania local i comarcal.  De 10 a 14 h. Torrent de Casa Bru, Carrer de les Flors i Plaça de Sant Martí.

Cercavila i animació. Ddurant el matí pels carrers del casc antic.

Boulevard de les roses. De 10 a 14 h. Magatzem de can Torrents.

Jardins engalanats d’algunes cases pairals del casc antic. De 10 a 14 h. Casa Bru (masovers), Cal Manyà i Cal Terçó.

Roses del món. De 10 a 14 h. Carrer Guilleries. Podreu olorar les essències de diferents roses del món.

XXVI Trobada de puntaires.  De 10 a 14 h Plaça de Sant Martí

Passejada cultural pels jardins de Teià. 10 h. Plaça de Sant Martí. Visita guiada a càrrec d’Ineditours.

Vine a fer una rosa. Taller de manualitats. 11 h. Plaça de Sant Martí. A càrrec dels Corresponsals del Casal de Joves.

Visita guiada al celler romà amb copa de vi de la DO Alella. 11 h. Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora. Descobreix com va començar el conreu de la vinya a la Terra de la Pansa Blanca.

Demostració d’art floral. 12 h. Cmc La Unió. A càrrec de Jordi Abelló, interiorista i dissenyador floral.

Vermut. 12.30 h. Plaça de Sant Martí. A càrrec dels Corresponsals del Casal de Joves.

Dilluns 23 maig

Taller: maridatge de vins i perfums. 18.30 h. Can Llaurador. A càrrec dels alumnes del CFGS en Màrqueting i Publicitat en el sector vitivinícola de l’INS d’Alella.

Dimarts 24 maig

Hora del conte: ‘El jardí de paper’. 18 h. Biblioteca Can Llaurador. A càrrec de Marta Catalan.

Presentació del projecte Aromateià 2022-2023. 19 h. Can Llaurador. Mapa olfactiu de Teià. A càrrec del Dr. Josep de Haro Llicer, especialista en sensorialitat, Irene Gisbert, perfumista i Andreu Bosch, alcalde de Teià.

Sopar dels Sentits a quatre mans. 21 h. Jardins de Ca l’Antiga. A càrrec de Iolanda Bustos, xef biodinàmica del Baix Empordà, i Francesc Rovira de la Fonda Xesc, Gombrèn, (1 Estrella Michelin). Amb vins de la DO Alella.

Dijous 26 maig

Lliurament de premis del 5è Concurs Internacional de Perfumeria de Teià Mouillette d’Argent.  19 h. Ca l’Antiga.

Divendres 27 maig

Espectacle de cloenda del 5è Maridatge dels Sentits: ‘Sentiments brouillés, Sentiments regirats’. 20 h. Teatre La Flor de La Palma. Espectacle d’art floral, dansa, perfum i música. Direcció artística: Jordi Abelló. Dansa contemporània a càrrec d’Olga Lladó.

Lliurament de premis del concurs Talent Creatiu i Empresa 2022. 20 h. Teatre La Flor de La Palma.

COMPARTIR