El mes de les roses

Text: Redacció
527

Entre 6 i 7 milions d’unitats és la quantitat de roses que es preveu que es vendran a Catalunya en la propera Diada de Sant Jordi. Tot i que enguany la festivitat catalana dels enamorats s’escau en dissabte, des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya s’espera que els volums de venda es mantinguin respecte l’any passat, i que empreses i col·lectius avancin el regal de la rosa a divendres.

Sito Vilarrubla, vicepresident d’aquest Mercat i majorista de flors, es manifesta en aquest sentit: “És clar que aquesta Diada és molt viscuda a Catalunya i que hi participa molta gent, però quan s’esdevé en cap de setmana o en dia festiu fluixeja una mica, perquè la gent surt”. Tot i així, ha detectat que “algunes empreses han fet encàrrecs similars o fins i tot superiors a l’any passat amb la intenció d’obsequiar la rosa el dia abans, el divendres 22 d’abril. És una diada molt especial per tenir un detall amb treballadors, clients o amics i no es vol deixar perdre l’oportunitat de lliurar aquesta rosa”.

Per a tots els gustos. La rosa vermella serà la protagonista, com sempre, dins la seva amplíssima gamma de varietats: roig intens, pàl·lida, granatosa, envellutada, de tija llarga o més curta, de capoll gros o petit. A més, se’n distribuiran de molts altres colors i presentacions, al gust de cada consumidor: grogues, blanques, rosades, taronges, tenyides de blau o verd, amb els colors de l’arc iris, banyades en xocolata o amb un polsim de purpurina. I és clar, hi ha qui les personalitza amb un serigrafiat, sigui de l’escut del seu equip o el nom de la seva enamorada. I els que vulguin unes roses més perfumades o que perdurin en el temps, podran optar pels rosers en test, a punt per a un balcó o per a ser plantats en un jardí.

 

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí