El millor fotoperiodisme torna al Masnou

Text: Redacció
150

El cinema La Calàndria acollirà el 12 de novembre la jornada en què es presentaran els projectes finalistes i s’anunciarà el guanyador.

El 12 de novembre se celebra al Masnou la segona edició del Premi Zampa, un certamen que ja s’ha convertit en una cita de referència del fotoperiodisme. De fet, el Premi de Fotoperiodisme Héctor Zampaglione ja va néixer totalment consolidat, l’any passat, gràcies a l’entusiasme que va generar entre els professionals i les organitzacions del sector.

En aquesta segona edició, són deu els treballs finalistes, preseleccionats entre una setantena de candidatures de professionals de prestigi. El públic que assisteixi a la jornada escoltarà de primera mà les reflexions, les motivacions i les experiències viscudes pels i les fotoperiodistes finalistes al llarg del treball fet per obtenir unes imatges que contenen missatges, clams, denúncies, reivindicacions, esperances… Algunes estan vinculades a temes que sacsegen l’actualitat. D’altres posen sobre la taula assumptes que, malauradement, són atemporals. Per exemple, si l’any passat la pandèmia va tenir força protagonisme al Premi Zampa, enguany salta a la palestra la guerra d’Ucraïna. Les migracions, les crisis de persones refugiades, la defensa i la destrucció de la natura, la violència contra les dones o la identitat de gènere en la infància són altres temes que tindran un nou altaveu en el Premi Zampa. Es poden veure tots els treballs finalistes a la pàgina web del Premi Zampa.

El Premi Zampa vol donar suport, divulgar i reconèixer el valor del fotoperiodisme, però també néixer per retre homenatge al fotoperiodista i activista Héctor Zampaglione, que va morir el 2019. Va néixer a Buenos Aires el 1942, però es va traslladar a Barcelona per raons polítiques, on va combinar la docència amb la seva tasca de reporter gràfic a Nicaragua, Guatemala, El Salvador i el Sàhara Occidental.

COMPARTIR