El Mirador de Mataró. Una residència que pensa en la salut

El Mirador de Mataró.  Mataró (Urb. Can Quirze)
495

Des del mes de novembre la Residència i centre de dia el Mirador ha posat en marxa la seva nova unitat de suport especialitzat: USE (Unitat de Suport Especialitzat). Les persones amb demència o amb trastorn psiquiàtric requereixen un disseny ambiental, d’uns professionals adequats, d’uns processos i d’una tecnologia específicament pensada en les seves necessitats. La USE respon a aquesta demanda. Característiques:

1. TECNOLOGIA. Sistema de geolocalització per Radiofreqüència que permet: la lliure circulació de les persones tant en interiors com exteriors, podent sempre obtenir la seva localització sense perjudici de la seva autonomia; alarmes en cas de deambulació nocturna i en cas de caiguda; obertura automàtica a persones autoritzades de portes de les habitacions, ascensors i portes d’entrada i sortida.

2. DISSENY AMBIENTAL. Unitats convivencials reduïdes per facilitar una atenció personalitzada. Amb zona de descans, zona d’activitats, zona menjador i zona exterior.  Mobiliari pensat perquè els usuaris se sentin com a casa: zona de bugaderia, cuina-office, zona d’armari… Pensat per reduir el “soroll” i estimular i atenuar els efectes negatius de les dificultats perceptives dels usuaris amb demència (colors, contrastos…).

3. PROFESSIONALS. Ràtio de personal auxiliar/gerocultors superior a la normativa, que permet una atenció personalitzada.  Personal gerocultor especialitzat en demències. Atenció centrada en la persona i Estimulació Basal. Equip interdisciplinari format per: Neuropsicòleg, Psicòleg, terapeuta ocupacional, metge geriatra, infermeria i equip de gerocultors amb el suport de la URI del Centre.

4. SUPORT DIAGNÒSTIC I DE TRACTAMENT. Amb el suport tècnic del Dr. Ramon Cristòfol, metge geriatre de referència en el sector de la psicogeriatria a l’Estat. La USE compta amb el suport diagnòstic d’una de les principals entitats experta en Diagnòstic, la Fundació ACE.

5.PROGRAMES ESPECÍFICS D’INTERVENCIÓ. Programes específics d’intervenció farmacològica i no farmacològica, dissenyats i validats per experts internacionals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí