Els conills d’índies, uns companys ideals

Naturcenter.
682

El conill d’índies o la coneguda popularment com ‘cobaia’ és un rosegador perfectament adaptat a conviure amb les persones i és un animal ideal pels més petits, gràcies al seu caràcter tranquil, social i fàcilment domesticable, que fins i tot li permet realitzar certes accions com asseure’s o respondre en funció del so que li emetem. Pels més petits, podem dir que és el rosegador idoni, ja que mai mossegaran, donat que el seu sistema de defensa no es basa en mossegar sinó en quedar-se immòbil.

Existeixen diferents varietats de conills d’índies. A NATUR CENTER en podreu trobar una gran varietat d’espècies, races i colors, des de negre o marró fins a blanc o tricolor. El seu pèl també pot ser diferent, pot variar entre pèl curt, semi llarg, llarg o amb pèl rissat o llis.

Pel que fa a l’allotjament, amb un estil una mica més petit d’una gàbia de conill tindrem espai suficient perquè el nostre conill d’índies es mogui còmodament. És important proporcionar-li un espai net amb material absorbent i una caseta on refugiar-se. A la gàbia podem afegir-hi petits complements com escales, rodes o rampes perquè faci una mica d’exercici. A més d’aquest material, li hem de proporcionar palla perquè ella mateixa es creï el seu llit a la seva caseta, ja que són animals que els agrada descansar ben tapadets.

Pel que fa a l’alimentació, als centres especialitzats hi ha una àmplia varietat d’aliments amb elevada quantitat de Vitamina C adequats al conills d’índies i compostos de llavors, vegetals i fruites. Recomanem complementar l’alimentació amb fruites i verdures fresques altes en vitamina C. És important que l’animal disposi de fenc per aportar els nutrients que troben a la natura i afavorir la digestió. El més important de tot és que hi ha d’haver un abeurador on sempre hi hagi aigua.

Hi ha un ventall de productes per ajudar a mantenir la higiene de la vostra mascota: xampús en sec, per bany, antiparasitaris, colònies, desodorants… Els conills d’índies poden atraure una quantitat important de pols, per aquest motiu es important raspallar-les amb raspalls adequats.

A part de tot el que hem mencionat, també hem de pensar en proporcionar-li llaminadures, material per rosegar i  joguines perquè s’entretinguin i facin exercici a la vegada.

Els conills d’índies són la mascota ideal per una llar, ja que no ocupen gaire espai i són suficientment grans per ser mimats i prou petits per ser agafats. En definitiva, són uns entranyables companys per a tota la família.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí