Els Coriolà musiquen Pau Gener i versionen ‘The Wolves’ de Bon Iver en la semifinal del Sona 9

Text: ACN
517

El quartet de Premià de Mar Coriolà han escollit musicar un poema de Pau Gener, ‘Algun dia et vindran a caçar’, i versionar al català la cançó ‘The Wolves’, de Bon Iver, en la semifinal del concurs que descobreix nous talents de l’escena musical catalana, el Sona 9. El líder del grup, Carles Chacón, ha explicat a l’ACN que els Coriolà estan molt contents d’haver arribat fins aquí i ha destacat que el Sona 9 ha servit perquè el grup “s’unís molt”. El concurs, organitzat per la revista Enderrock, ha fet parada al Mercat de Música Viva de Vic, mentre que l’última de les semifinals tindrà lloc al BAM, durant la Mercè.

Els Coriolà són un quartet de Premià de Mar que aprofundeix en el pop banyat de folk i rock. Segons els experts musicals, Coriolà ha desenvolupat un estil propi amb molta personalitat combinat amb un lirisme contundent. Grups com The New Raemon i Mishima estan presents en el seu imaginari musical.

El líder i compositor del grup, Carles Chacón, ha explicat a l’ACN que Coriolà té una fe desmesurada en el seu projecte. “Creiem en totes i cadascuna de les cançons que fem, en tota i cadascuna de les paraules que diem i en els acords que toquem”, puntualitza. A la vegada, però, Chacón també admet que “un no vol esperar gaire, perquè si ho fa, llavors arriba la decepció”. És per això que assenyala que estan contents d’haver arribat fins aquí i haver pogut consolidar “l’aventura” de Coriolà.

El poema que van escollir, ‘Algun dia et vindran a caçar’, de Pau Gener, el van triar perquè “des d’un primer moment, l’estructura del poema, la cadència de les paraules i la sonoritat lligaven molt”. “Ens va suggerir molt”, afegeix. “El poema de Pau Gener transmet amenaça, una amenaça sense concretar”, puntualitza. De fet, per Chacón tot i que el poema és molt fosc en algunes ocasions, “soterrada hi ha una esperança”. Tot plegat, “una mica contradictori”, però a Coriolà “ens agrada aquest joc de contraris”.

Pel que fa a la versió del Bon Iver, Chacón n’és un fan confés. La raó “és senzilla”. “Passa una mica el mateix que amb el Pau Gener, la cançó comença molt petita, amb molt silenci, ambiental, però poc a poc va creixent fins que al final es descontrola”, explica. “I això ens encanta”, sentencia. A més, Chacón assegura que “hem aconseguit respectar l’essència de l’autor, allò que ell volia transmetre però, a la vegada, ens l’hem fet nostra”.

Preguntat sobre l’estil de Coriolà, el seu líder ha explicat que “més que amb etiquetes, ens agrada jugar amb conceptes”. “És una música molt suau, però molt intensa, incandescent, molt ambiental i que, de cop, s’accelera i se’n va de les mans, cavalca com un cavall desbocat”, ha descrit. Chacón assegura que els agrada “jugar amb els extrems, ser lírics però amb contundència”.

Aquests concerts semifinals decidiran les cinc bandes que afrontaran la recta final del Sona 9, amb una sèrie de proves que els tindran ocupats durant tot el mes d’octubre i que decidiran els finalistes de l’edició del 2012 de la plataforma per a bandes emergents més important de Catalunya.

COMPARTIR