Els guanyadors de la pandèmia

Anna Lladó.  Periodista.www.annalladoferrer.com
140

Si bé és cert que la pandèmia ha portat pèrdues i tancaments per a moltes empreses, també ho és que bona part de les companyies tecnològiques n’han sortit reforçades. N’és un exemple el llistat de les empreses més valuoses del món, publicat per la consultora Kantar.

Segons l’estudi, set de les deu firmes més riques del planeta són tecnològiques. Encapçala el rànquing Amazon, que durant el darrer any ha crescut un 64%. En segona posició hi ha Apple, amb un increment del 74%, i en tercer lloc, Google, que ha vist com el seu valor pujava un 42%.

El conjunt de les companyies del llistat de Kantar, un centenar, ha crescut un 42% durant la pandèmia. Una xifra que, segons la consultora, representa tot un rècord. El valor de les cent firmes més importants del món és equivalent al PIB de França i Alemanya juntes.

Són les empreses que lideren el món. Fins i tot, un pot pensar que tenen més poder que els mateixos estats. La majoria són dels Estats Units, tot i que l’informe en constata un increment de les xineses, que supera el de les europees.

És l’altra cara de la moneda de la pandèmia. La crisi del coronavirus ha beneficiat les companyies tecnològiques, que han assolit beneficis milionaris.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí