Els microinfluencers

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
144

Una acció a l’abast de les empreses

Gràcies a les xarxes socials, avui dia els usuaris i les marques podem comunicar-nos de manera bidireccional. A més, a aquestes s’han afegit els influencers capaços de reunir milions de persones en un perfil -fidels al contingut que publiquen-, de crear un estil a seguir i d’influenciar en les decisions de compra de molts clients.

Durant els primers anys el màrqueting d’influencers ha estat relacionat amb celebritats de renom amb una gran base socials que els seguia. Ningú havia escoltat mai a parlar de màrqueting de microinfluencers. Però avui en dia, i davant la situació actual, és molt millor treballar amb referents del sector que amb celebritats o persones amb milers de seguidors. Treballar amb persones famoses està reservat per a marques amb un gran pressupost de màrqueting.

Actualment hi ha més creadors de continguts que mai, només fa falta saber trobar quins són els que estan especialitzats en el nostre producte, sector o servei. La democratització d’internet ha permès la diversificació en la creació de contingut i la creació de petites comunitats unides que comparteixen un interès comú.

La popularitat del microinfluencer està en augment perquè tot i que poden tenir un “micro” públic, això no vol dir que no puguin tenir un gran impacte per al teu negoci. De fet, és aquest públic el que necessitem. Aquests petits grans referents han cultivat públics en línia que estan molt compromesos amb el contingut específic del teu sector.

Treballar amb referents especialitzats permet diversificar el pressupost amb diferents usuaris i accions, multiplicant les possibilitats d’èxit d’una campanya i disminuint el seu risc.

Els consumidors són cada vegada més escèptics de la publicitat tradicional i de la promoció amb celebritats. Aquesta és la raó per la qual trobar els microinfluencers correctes (aquells que realment estimen el teu producte i tenen una comunicació autèntica amb la seva audiència) és clau per a l’èxit de les campanyes.

En definitiva, és l’estratègia de marca més accessible i més assequible. Experts i entusiastes en el seu camp es converteix en persones de referència, registren altes taxes de participació i ens permeten arribar al nostre públic objectiu. A què estas esperant? El màrqueting d‘influencers pot transformar el teu negoci!

COMPARTIR